Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips Serier & TV

Companion who?

Vi har pratat ganska mycket Doctor Who här hemma på sista tiden. Vem som är bäst, sämst, roligast, mest intressant och så vidare. Diskussionerna glider dock alltid in på att det beror på vem doktorns partner är, tex kan den doktorn som är favoriten med en partner inte vara det med en annan partner osv.

Har du inte koll på de olika doktorerna har vi listat dem tidigare (här), utan fokus på deras partners. Men nu är det doktorn med sin partner som ska listas, och för att hålla ner lite är det bara karaktärer från de moderna säsongerna (men tyvärr inte absolut senaste då jag inte sett den än).

Håller du med om listan nedan, eller är du kanske ett Rose-fan?

 

Rose/Eccleston

Rose är verkligen den karaktären som jag har svårast för i hela den här serien. Tyvärr paras hon här ihop med en av mina favoritdoktorer, så jag uppskattade inte den säsongen till fullo då hon drog ner hela upplevelsen.

Rose/Tennant

Om jag tyckte illa om Rose i första säsongen blir det än värre när hon blir kär i doktorn och handlingen får en viss skiftning. Tennant är en riktigt bra doktor, men han blir inte bäst förrän han lämnar Rose bakom sig i ett parallellt universum.

Martha/Tennant

Det här med kärlek mellan doktorn och partnern är inte alls min grej, så när det visar sig att coola Martha är kär i honom också blev jag riktigt besviken. Martha är i övrigt en smart och handlingskraftig tjej som är en bra avbrytning mot Rose.

Donna/Tennant

Doctor Donna. Vad kan jag säga, annat än att denna kombon är så sjukt bra! Donna är grym, Tennant är grym, Tillsammans lyfter de varandra och vi får komik, allvar och snappy comebacks. Donna är en riktig person som hamnar i trubbel ibland, som de alla gör, men hon har skinn på näsan och tillsammans är de ostoppbara. Med denna kombon stöter vi också på River Song för första gången, och hon bidrar med en spännande och nyanserad bild av doktorn.

Amy/Smith

Jag gillar egentligen Amy (och jag älskar hennes kärlek Rory), men måste hon dö eller vänta HELA tiden!? Jag maratontittade och det blev lite löjligt till slut. Det som räddar det hela är att hon, doktorn och Rory bildar ett sånt härligt gäng. Såna man skulle vilja hänga med, förutom all död och väntan såklart.

Clara/Smith

Clara är en väldigt sympatisk karaktär. Vad som gör henne lite tråkig är att hon är en sån übermänniska. Snygg, smart och snäll med alla. Tillsammans med Smith är hon bättre än med Capaldi, men hon är ingen Donna direkt.

Clara/Capaldi

Capaldi är en av mina minst omtyckta doktorer. Han är lite för löjlig med sina solglasögon och elgitarr.  Med Clara vid sin sida försvinner komiken som vägde upp Claras tråkighet, men ett plus är att de runtliggande karaktärerna kan få lite mer utrymme, tex Missy. Jag hade velat träffa på River Song lite oftare, men tyvärr kommer hon inte med förrän i slutet av Claras period.

Bill/Capaldi

Bill lyfter verkligen Capaldis doktor. Hon är så cool att hon liksom smittar av sig på sin omgivning. Relationen mellan henne och doktorn är mer familjär än kärleksfull vilket jag tycker är mer intressant än när det är kärlek inblandat.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.