Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Da Vinci’s Demons – Intervju

Da Vinci's Demons

Da Vinci’s Demons är en av serierna som kommer sändas på FOX Sverige. En amerikansk-brittisk produktion om den historiske Leonardo Da Vinci. I en väldigt fri tolkning med fantasyinslag.

Jag tog ett snack med de översympatiska och mediatränade skådespelarna Tom Riley (Leonardo Da Vinci) och Gregg Chillin (Zoroaster).

– Da Vinci’s Demons är rock’n’roll-versionen av denna historiska tid, uppvridet till elva, säger Tom Riley.

Inför premiären på svensk tv idag har jag fått tillgång till de två första avsnitten av serien. Inspelningen av en tredje säsong har nyss avslutas. De två första avsnitten visar en arg och vild Da Vinci. Och en serie som landar någonstans mellan Xena – Krigarprinsessan och Game of Thrones.

Da Vincis Demons_Ep 101 Number 8.jpg
Leonardo Da Vinci (Tom Riley) funtar på tillvaron.

– Det är en serie som tar stora friheter kring vem Leonardo Da Vinci var. Men inte så stora som folk tror, fortsätter Riley. I 20-årsåldern var Da Vinci en risktagande bråkmakare.

Gregg Chillin spelar Da Vincis vapendragare Zoroaster. En karaktär som bygger på den historiske personen Tommaso Masini, som också polade med den verklige Da Vinci.

– Jag spelar en dödgrävande, spjuveraktig, tarokortsläsande tjuv som är Da Vincis kontakt med den undre världen. I första scenen ser du Nico (Eros Vlahos) i glidflygplanet. I verkligheten var det Masini där uppe. Och egentligen kraschade han och bröt benet, något som inte händer i serien.

DA VINCI'S DEMONS
Zoroaster (Gregg Chillin).

 Vad är egentligen fascinationen med Da Vinci?

– Mystiken, och att han uppfann saker som låg 400-500 år före sin tid, svarar Riley.

Varför ska den svenska publiken titta på serien?

– Säsong ett är mycket rock’n’roll, säger Chillin. Men jag trycker på att den säsongen är något av en mall. Serien utvecklas vad det lider. Blir mognare och djupare. Den blir bättre och bättre. Mörkare och mörkare.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *