Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension Serier & TV

Dansfeber – Recension

I lördags gick jag all in i lördagsmyset. Jag hade nattat min gudson, sjunkit ner i soffan, tagit fram skålen med popcorn, hällt upp läsken och var redo för lite klassisk lördagsunderhållning.

Tv4 fyller ju som ni säkert vet år och det firas genom att sända nyinspelade klassiker som Fångarna på fortet, Time out och Let´s dance. Jag ska se Let´s dance. Tror jag. Det verkar ha bytt namn till Dansfeber, men upplägget är nästan detsamma.

Kändisar ska lära sig en känd dans från framförd av någon annan kändis (Tänk moonwalk, tänk Travolta från Saturday night fever), sedan framföra det och vi hemma i stugorna ringer in och röstar på vår favorit.

Men vi får naturligtvis hjälp att veta vad som är ”bra” av en expert-jury…

Juryn består av en brokig skara. Med betoning på brokig. Som Tony Irving ser vi Sven Melander. Jag förstår ingenting. Jag förstår inte heller vad för relation han har till dans. Förmodligen ingen alls, men hans roll verkar vara ”tuffingen” i gänget.

Hans Wiklund som vi sett senaste året som kommentator i Wipeout (kanal 5) och som hjulsnurrare i Lyckohjulet (tv3) är den andra jurymedlemmen. Vet inte heller här om hans relation till dans. Han är den ”snälla” i gänget och blir ”kär” två gånger under programmet.

Bredvid sig har männen Pernilla Wahlgren som är den enda som inte verkar spela en roll. Hon är den ordningsamma och försöker hålla någon typ av seriositet mellan gubbarnas ”HÖHÖ”-skämt. För det blir nämligen en hel del ”under bältet”-skämt.

Programledare är Kattis Ahlström. Som trots en veckas tandvärk orkade med att genomföra sändningen (vilken tur!)

Först ut är Morgan Alling. Han ska framföra en dans från Flashdance. Han har peruk och tajt svart baddräkt. Lite senare dyker Pia från Parlamentet upp som Travolta och allt toppas med Komikergänget (Jakob Öqvist, Cilla Domstad, Yvonne Skattberg, Ann Westin, Zinat Pirzadeh) som klätt ut sig till Spice Girls.

BONUSINFO: Zinat drar ett skämt om att man ”Måste rösta på Spice Girls, annars får man Al Qaida efter sig”.

Jag sätter mig upp i soffan och kommer till insikt att jag inte ser på ett tvprogram. Jag ser på klassens timme. Jag ser på en dansvariant av Blandaren.

Programmet har blivit sågat, men dom inblandade slår bort all form av kritik med ”Vi gör det för en bra sak” (Pengarna som samlas in går till Plan) och kapitel 1 i klichéboken – ”Bjuda på sig själv”.

Jag har blivit bjuden, men skickar tillbaka maten. Reser mig och går.

Dansfeber sänds på tv4 lördagar klockan 20

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *