Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Daredevil Säsong 2 – Officiell Trailer

DD

Just när Matt Murdock i egenskap av Daredevil hade städat upp i staden och man trodde allt var chill brakar helvetet lös i köket på nytt. New forces are rising yada yada… BANG! Helt plötsligt står de där i ett Hell’s Kitchen som nu ser ut som en veritabel krigszon. En gammal flamma från förr och en man som beslutat att ta lagen i egna händer. Samtidigt måste Matt försöka balansera rollen som jurist med sina nattliga eskapader.

Jag gillade första säsongen av Daredevil. Rätt jävla skarpt dessutom. Mina förväntningar var fruktansvärt låga. Jag hade liksom tröttnat på det här med superhjältar hit och Marvel dit. Det kändes som att man vände på varenda liten sten för att hitta en gammal bortglömd karaktär att återuppliva och reboota. Daredevil hade även ett rätt obekvämt bagage att släpa på i och med Mark Steven Johnsons katastrofala adaption från 2003 där Ben Affleck fick den otacksamma rollen att gestalta en karaktär helt utan djup. Nu har det förvisso kommit fram så här i efterhand att filmen som gick upp på biograferna var klippt till oigenkännlighet och att directors cut är ”en helt annan film.” Men Charlie Cox gav rollen en ny dimension när han tog på sig ansvaret att förvalta karaktären. Han kändes både mänsklig och trovärdig i rollen som blind rättsskipare gånger två. Dessutom var Vincent D’Onofrio magnifik i rollen som säsongens nemesis Wilson Fisk. Någon man också lyckades oerhört väl med var att få fram de mörka men samtidigt smakfullt kulörta miljöerna där det välbalanserade rövsparkandet ägde rum.

DD1
Elektra är redo, är du?

Nu är alltså Netflix på gång med en andra säsong och till mångas jubel introduceras vi redan i trailern med två i branschen tunga namn. Elektra som i filmen gestaltades av Jennifer Garner får här nytt liv med Elodie Yung. Punisher, som också han kan se tillbaka på ett par bedrövliga framträdanden genom backspegeln spelas av Jon Bernthal som enligt trailern att döma i princip bara byter miljö. Från att peppra bly i odöda i TWD till betydligt mer levande måltavlor i Daredevil. I övrigt verkar det vara samma. Hård blick. Känslokallt skådespeleri och blod i fejjan.

Det är Batmanmörkt och regnet faller symboliskt över de goda. De onda viskar fram sina hot till gosskörers mässande sång, laddar sina automatkarbiner och spränger prylar i luften. Nej, det här kommer givetvis att bli brutalsuccé. Superhjältarna fortsätter att skörda framgångar på bio och är nu tack vare Netflix också ytterst lättillgängliga i folkhemmen. Första säsongen satte tonen, andra vrider upp tempot och det finns miljoner fans världen över som inget annat vill än att ge sina favoritkaraktärer en andra chans.

Daredevil säsong 2 kommer till Netflix 18 mars 2016

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."