Senaste Kommentarer

Top Commenters

Det bästa från Britannien: Collision

Inlägg av Embla Sue Panova den 21 mars 2013 i

Serier & TV

bästafrånbrittannien

Collision, miniserien om en seriekrock där alla inblandade visar sig haft något fuffens i görningen, har liksom legat och gottat i min DVD-hylla där hemma. Ni vet hur det är med en del serier – man får liksom av någon anledning inte riktigt häcken ur. Men när så Master Chef avklarats och det inte fanns fler avsnitt av The Following att kolla på gick den äntligen i spelaren. Och givetvis kom den där känslan av: varför har jag inte sett den här tidigare?!

collision

Collision är lite av en doldis-serie. Faktum är att den är så jävla doldis att det knappt går att hitta en trailer på den. Serien fick inte mycket uppmärksamhet 2009 när den kom, och jag har inte hört en kotte prata om den heller. Ändå är det otroligt välproducerad, välspelad och fantastiskt spännande berättad. Här har man samlat hela Englands skådespelargarde och det är få ansikten man inte känner igen.

I rollen som polisen som ska utreda vad som hänt innan seriekrocken inträffat ser vi hyfsat ”okända” Douglas Henshall – glasvegianen som syns i bland annat Mysteriet på Crickley Hall. Vid sidan av honom Philip Davis (Whitechapel, Being Human – OCH Quadrophenia) och Kate Ashfield (Liz i Shaun of the dead).

Jag har tidigare skrivit om min förkärlek för miniserierna och britterna levererar återigen en 5-episodare som får en att vilja stanna i soffan tills sista bildrutan. Något att plöja istället för att plåga sig igenom nån aslång film om Kristi sista dagar i påsk, kanske?

COLLISION: Movie Trailer. Watch more top selected videos about: Kate Ashfield, Marc Evans

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg