Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Det bästa från britannien: MISFITS

Jag vet inte ifall ni är likadana, men ibland när man ser en riktigt bra serie så är det med den gnagande känslan att det roliga snart är slut. Och man blir nästan avundsjuk på de som fortfarande har det kvar. Precis så är det med Misfits.

Ok. Vi har hamnat i utkanten av London och förutom att det handlar om superkrafter är det sådär som allting är i britannien: på riktigt. En handfull ungdomar som hamnat på glid ska betala av sin skuld till samhället genom att måla bänkar när ett extremt oväder bryter ut. Iskockor dunsar ner från himlen följt av en blixt av bibliska proportioner – som träffar alla våra nyfunna vänner. Efter det blir inget riktigt sig likt. En efter en inser de fem: slyngeln Nathan, chavet Kelly, sportfånen Curtis, snyggtjejen Alisha och tönten Simon att de fått nya, övernaturliga, krafter.

I en amerikansk serie hade de nu bildat en supergrupp för att stoppa världens ondska, någon kanske har känt sig utanför och blivit en superskurk och så hade vi haft 6 säsonger av den konflikten att se fram emot. Men nu är vi ju i diskbänksrealismens högborg och hur reagerar man där? Pja, lite som man själv skulle ha gjort: man tänker att det nog går över. (Men det gör det såklart inte.)

Medan ungdomarna försöker förlika sig med sina superkrafter (att kunna backa tiden, höra folks tankar, bli osynlig och ge folk sexfrenzi (jag är inte helt säker på hur jävla nyttig den superkraften är i sig, men den kommer faktiskt till nytta vid ett par tillfällen)) möter de i varje episod andra som också blivit träffade av blixten och fått oanade krafter.

Den som var uppmärksam insåg att jag nämnde fem personer men bara fyra superkrafter. I hela första säsongen försöker nämligen seriens slyngel slash charmtroll (tjejer som ser serien älskar honom, killarna… not so much) ta reda på vilken hans superkraft är. Det är spännande, smart och roligt rakt igenom.

Misfits finns hittills i tre säsonger och en fjärde är på gång. Jag har hittills inte träffat någon som inte suttit som på nålar med tom blick i väntan på att nästa säsong ska komma. Gillar du humorn i Shaun of the dead, känslan i 28 dagar senare och fantasin i Heroes kommer du med största säkerhet bli precis likadan. Och tills dess kommer jag vara väldigt, väldigt avundsjuk på dig.

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!