Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Det bästa från britannien: Prey

prey

En brittisk deckare om en snut med ett trassligt förhållande och ett barn i kläm – känns det igen? Nej, det gör det inte. Miniserien Prey, som började visas på SVT i måndags, är allt annat än den genomsnittliga deckargåtan. Här är det polisen själv som jagas och precis som med allting brittiskt är nyanserna av grått många.

John Simms känner ni igen från till exempel Life on Mars, Human Traffic och 24 Hour Party People och här spelar han polisen Marcus Farrow – en vänlig konstapel som är på väg att skiljas från sin fru, men ändå håller hoppet om att kärleken ska blossa upp igen levande. När han hittar henne och den gemensamma sonen döda försvinner det rationella polistänkandet ut genom dörren och han blir misstänkt för morden. Det är ungefär här serien på tre avsnitt tar sitt avstamp.

Ni vet redan vad jag tycker om miniserier – det är ett geniformat som egentligen allt filmat berättande borde anamma. Och tre delar är precis lagom för ett berätta den här extremt rafflande historien. Det blir liksom aldrig en sekund över till att varken andas eller ens tänka på att kolla vad folk på Facebook tycker till om.

Har du missat första delen är det bara att kolla ikapp på SVT Play för att sedan bänka sig i soffan den 2 juni 22:00. Jag vet inte vad SVT håller på med som lägger program av den här kalibern så sent men nu har ni i alla fall blivit tipsade.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!