Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Det bästa från britannien: Safe house.

safehouse

Ni sitter inne, regnet smattrar mot rutan och den solkyssta vårhuden är en härlig fantasi med samma verklighetsförankring som enhörningar. Perfekt förutsättningar för att bli lite brittisk med andra ord. Så sätt nu på kitteln och kryp upp i soffan med en kopp te. Har du inte hunnit borsta tänderna kan du hoppa det till kvällen för här kommer tips på den enda aktiviteten du kan behöva en dag som denna: att plöja en grym miniserie.

Ni som sett Shadow Line eller Dr Who känner igen Christopher Eccleston som i den här serien spelar en gammal snut som fått lägga karriären på hyllan. Han bor med sin fru i ett hus som ligger mer än avsides och är sådär underbart brittiskt – och perfekt för någon som behöver beskydd. Ja, till exempel en familj som jagas av en kallblodig mördare. Och där har ni upplägget.

Det här är både nervkittlande och spännande och givetvis är inte allt vad man först tror att det är (i så fall hade det ju varit en film på en timme och förti minuter). Och precis som alla andra miniserier jag rekommenderar är skådespelet som minst helt och hållet övertygande. Det finns liksom ingenting att reta sig på. Serien är på fyra delar och möjligen att del tre blir nåååågot lite långsam (men det kommer från en som ger tv-spel 20 minuter att fånga in en innan hon stänger av pga uttråkning så ni med mindre kli i benen kommer antagligen inte ens fatta vad jag menar). En mycket sevärd liten brittserie, helt enkelt.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!