Senaste Kommentarer

Top Commenters

Det bästa från britannien – Thirteen

Inlägg av Embla Sue Panova den 30 januari 2017 i

Serier & TV

13

Även om jag älskar brittiska serier i allmänhet – och miniserier i synnerhet – är det sällan en serie berör så mycket som Thirteen. Och det bästa med den är att du har ungefär två timmar på dig att läsa det här innan seriestarten ikväll kl. 21:oo på Fyran.

Ivy Moxam flyr från ett hus där hon har hållits fången de senaste 13 åren. I halva sitt liv har hon levt med den man som förde bort henne och familjen blir förstås överlycklig över att ha henne hemma igen. Nu börjar jakten på Ivys kidnappare – och hennes återanpassning i ett samhälle hon inte vet något om. Men vad händer med en människa som knappt hunnit in i tonåren när de tvingas leva med en förövare? Vill de ens bli räddade?

Det här är en riktig nagelbitare till serie, samtidigt som det är en obehaglig insikt i ett problem som ingen människa nånsin borde ha.

Tick-tock. Dags att börja poppa popcornen.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg