Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

The Disappearence – involverande försvinnandehistoria

Sällan har jag känt mig så här nära och involverad förut. Det gick som en ilning genom kroppen när eftertexterna på det andra och sista förhandsavsnittet visade sig på skärmen. Jag vill ha mer. Jag behöver mer.

The Disappearence lät ju som en dussinhistoria på pappret. En tioårig pojke försvinner och ingen kan gå vidare. Har du sett det förut? Jag förmodar det. Kanske med en riktigt het pappa och med stor drama när mamman faller ihop av sorg. Komplett med snygga kameravinklar som gör att du kippar efter andan av spänningen när du förstår att pojken är förföljd. Det här var vad jag förväntade mig att se även här, men det var inte vad jag fick.

Det är svårt för mig att sätta fingret på precis hur de kanadensiska skaparna gjort för att få mig så involverad. Hur jag lämnas med en känsla av att jag är med i någon form av skattjakt, där ledtrådarna är gömda i små handlingar och passerande minnesbilder. De gör det så snyggt att jag inte ens förstår att det sker förrän de ledtrådarna behövs i handlingen, vilket involverar mig och lämnar mig suktandes efter mer.

Familjen söker efter lilla Anthony tillsammans med deras poliskontakt.

The Disappearence är som jag skrev en berättelse om en familj som vilken annan. Skilda föräldrar, en engagerad farfar och en lite rolig men ansvarsfull faster. Och pojken förstås. Tioåriga Anthony. Han som skapar förutsättningarna för hela den här serien, när han plötsligt försvinner spårlöst.

Serien följer sedan familjen i deras sorg och hur de går vidare med sina liv vid sidan av det egna sökandet efter svar, och jag gillar verkligen hur familjen porträtteras. Ingen är felfri och alla både ser ut som, och beter sig som normala människor. De sörjer, tröttnar på att sörja, söker och försöker hitta en balans mellan allt detta. Bara det att den ansvarige polisen för pojkens fall är en äldre kvinna gör att serien hoppar upp några snäpp i min bok.

Jag har sett de två första avsnitten och ska absolut fortsätta titta när serien släpps den 1 februari på HBO Nordic.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.