Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Elitskolan – ond bråd död på elitistisk highschool i Spanien överraskar

Elitskolan utspelar sig på det mest exklusiva gymnasiet i Spanien, ”Las Encinas”, där rika barn slussas in i hopp om att de bästa universiteten världen över ska få upp ögonen för dem. I denna utvalda mix av bortskämda ”päronen-betalar-lymlar” slänger man in tre studenter med arbetarklassbakgrund för att få igång en intressant handling. Finns även ett mordmysterium man behöver komma underfund med. Låter det lite som att vi har sett det förut? Personligen tänkte jag så men ack så fel jag hade.

Det som gör Elitskolan sevärd är den starka karaktärsutveckling som sker ju längre serien fortgår. Till exempel en av richy-rich killarna på skolan, Guzman, som är ett riktigt praktarsle till mobbare av de tre nya eleverna. Han har alla egenskaper att vara en person man vill sänka ned i en isvak med gott samvete men något händer på vägen som gör att man börjar få en känsla som liknar sympati för pojkvaskern.

Ingen av karaktärerna stannar kvar särskilt länge i sina hjälte-skurk roller utan det ändras hela tiden. Elitskolan bjuder på en moralisk tvetydighet som heter duga och detta är vad som gör serien intressant. Mordgåtan är bara ett sidospår kan jag tycka, här är det händelserna och ungdomarnas beteende fram till mordet som kittlar dödsskönt i kistan.

Självklart lånas det hämningslöst från tidigare amerikanska tonårsserier (Gossip Girl, The OC) men jag tycker ändå Elitskolan står på egna ben med sin intressanta karaktärsutveckling som författarna lyckas riktigt bra med. Alla ingredienser för ett saftigt tonårsdrama finns med såsom massa (obligatoriskt?) snusk, droger, klasskamp och svek. Låt inte beskrivningen tonårsdrama lura er för detta är en serie för alla som uppskattar ett snyggt yttre OCH intressant innehåll. Ungefär som ett kinderägg fast i en dyr, färggladare förpackning signerad Gucci.

Elitskolan finns att streama på Netflix

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.