Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Emmygalan 2018! Nomineringar och spekulationer

På måndag 17 september går den 70:e Emmygalan av stapeln i Los Angeles. Och som vanligt när det gäller direktsända Hollywoodgalor handlar det inte bara om vem som vinner, utan även om vackra eller mindre stilfulla kreationer på röda mattan, vem du tackar i ditt tacktal och gud förbjude, vem som råkar glömmas bort.

(Bilden på Emmy-statyetten: Scott Fidelke/ Creative Commons/CC BY-NC-SA 2.0 )

En mängd olika priser ska delas ut till de bästa TV-produktionerna. Game of Thrones har, föga förvånande, fått flest nomineringar – 22 stycken. Men Saturday Night Live och Westworld kommer tätt efter, med 21 nomineringar var.

Colin Jost och Michael Che leder galan, som sänds även i Sverige. I år direktsänds den på TV4 Play, natten mellan måndag och tisdag. Kategorierna är oändligt många, men vi har valt ut några av de största för att ladda upp inför galan.

BÄSTA DRAMASERIE

“The Handmaid’s Tale”
“Game of Thrones”
“This Is Us”
“The Crown”
“The Americans”
“Stranger Things”
“Westworld”

Anette: Personligen hoppas jag på Stranger Things eller This Is Us. Men jag tippar att The Handmaid’s Tale tar hem denna. Har även läst att en del tror på The Americans. Spännande!

Ingrid: Förra årets vinnare The Handmaid’s Tale är ju nästan sönderhajpad, jag tror också på den. Trots att jag inte ens sett den själv, ska erkännas…

Embla: Ska man gå på hajp och vad som känns viktigt finns ju inget annat val än Handmaid, men om jag ska välja det jag själv går igång på så är det Stranger Things.  Jag tror och hoppas också att det blir någon av de två som kommer vinna.

Cissi: Hade varit roligt om The Americans fick ett sista erkännande nu när det är dags att säga tack och hej. En skamligt underskattad serie i mitt tycke. Däremot tycker jag att This is us är den mest överskattade serien jag har skådat på år och dagar. Klichéerna står som spön i backen, blir förbannad bara jag tänker på den. Om jag är realistisk blir det The Handmaids Tale för den är superb och en viktig (i tider med nazism, rasism och kvinnohat) tv-serie en del personer kan lära sig mycket av. Som du säger Ingrid, den är hajpad men med all rätt.

The Handmaid’s Tale

BÄSTA KOMEDISERIE

“Atlanta” (FX)
“Barry” (HBO)
“Black-ish” (ABC)
“Curb Your Enthusiasm” (HBO)
“GLOW” (Netflix)
“The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon)
“Silicon Valley” (HBO)
“The Unbreakable Kimmy Schmidt” (Netflix)

Ingrid: De senaste 8 åren är det bara Modern Family och Veep som har vunnit den här kategorin, och ingen av dem är nominerad i år. Så varför inte ge priset till en helt ny serie istället! Barry var en uppfriskande udda serie, som verkligen befäste Bill Haders storhet för mig. Den har någonting väldigt eget, på ett mycket bra sätt, det tycker jag är värt en Emmy.

Embla: I min värld finns bara ett val, som jag tyvärr inte tror kommer att vinna: Curb Your Enthusiasm! Jag älskar Larry!

Cissi: Jag håller alla tummar och tår för mina favoritnördar i Silicon Valley! Fantastiskt rolig serie där allt som kan gå fel går fel och när saker och ting ordnar sig, ja men då går det fel igen. Brilljant!

BÄSTA MINISERIE

“The Alienist”
“The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”
“Genius: Picasso”
“Godless”
“Patrick Melrose”

Ingrid: Den förra American Crime-säsongen (The People vs. OJ Simpson) vann 2016, kan det bli den nya säsongen som vinner i år? Annars tror jag starkt på Patrick Melrose.

Embla: Patrick Melrose, årets mest överhajpade serie? Jag fastnade verkligen inte, men tror att den har stora chanser eftersom alla, förutom jag, älskar den. Önskar att jag kunde föreslå något annat än redan nämnda American Crime Story, men den är ju så larvigt bra.

Cissi: Godless som jag skrev om här var förra årets bästa mini-serie. Det var några nätter jag var deppig och tänkte ”WHYYYY” när den inte blev en återkommande serie men man kan inte få allt så hoppas den belönas med en Emmy i alla fall.

Patrick Melrose

BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL I DRAMASERIE

Jason Bateman (“Ozark”)
Sterling K. Brown (“This Is Us”)
Ed Harris (“Westworld”)
Matthew Rhys (“The Americans”)
Milo Ventimiglia (“This Is Us”)
Jeffrey Wright (“Westworld”)

Anette: Jag hoppas och tror på Sterling K. Brown. Han är helt fantastisk i rollen som Randall, vann en Emmy förra året och en Golden Globe för denna roll i vintras. Jag tycker att han ska få en statyett till!

Embla: Hoppas på Sterling K. Brown eftersom alla är antingen kassa eller tråkiga.

Cissi: Här måste jag nog göra mig ovän med er kära kollegor men det är ju inte svårt att vara bra i This is us med det där gänget… Usch, nu var jag taskig men hoppas ni tycker om mig imorgon när Sterling K. Brown tar statyetten (som han gjorde förra året). Jag hoppas på Matthew Rhys som varit väldigt bra och stabil genom åren i The Americans.

BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL I DRAMASERIE

Claire Foy (“The Crown”)
Tatiana Maslany (“Orphan Black”)
Elisabeth Moss (“The Handmaid’s Tale”)
Sandra Oh (“Killing Eve”)
Keri Russell (“The Americans”)
Evan Rachel Wood (“Westworld”)

Anette: Här tippar jag Elisabeth Moss, men har hört mycket gott om Sandra Ohs insats också.

Ingrid: Det är ju lite intressant med skådisar som är nominerade flera år i rad för samma roll. Både Elisabeth Moss och Tatiana Maslany har ju fått varsin Emmy för de här rollerna, kanske bli det någon av dem i år igen? Jag tycker annars att det kan vara dags för Keri Russell, hon var verkligen bra i The Americans.

Embla: Alltså gud vilka tråkiga val det är i år! Tycker inte att något kön har nominerade som känns intressanta. Får väl hoppas på Elisabeth Moss då, men tipsar alla som har missat Orphan Black om att kolla – det är med rätt träffsäkert hantverk Tatiana spelar dussinet kloner av sig själv.

Cissi: Eftersom Sandra Oh är den första asiatiska kvinnan som är nominerad i denna klass så kan jag betta min doggar på att hon kommer ta hem det. Hon är bra i Killing Eve men det är SKANDAL att hennes motspelerska, Jodie Comer, inte är nominerad. Det är hennes prestation som gör serien till den succén den har blivit enligt mig. Tror att Elisabeth Moss tar det i vanlig ordning men hoppas på Tatiana Maslany som är anledningen att Orphan Black blir förnyad säsong efter säsong.

BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL I KOMEDISERIE

Donald Glover (“Atlanta”)
Bill Hader (“Barry”)
Anthony Anderson (“Black-ish”)
William H. Macy (“Shameless”)
Larry David (“Curb Your Enthusiasm”)
Ted Danson (“The Good Place”)

Ingrid: Hur ska man ställa sig till att Larry David är nominerad egentligen? Är han inte en rätt dålig skådis? Men det är väl å andra sidan en del av det roliga, typ som det var med Jerry Seinfeld, och Larry David är ju väldigt rolig… Men, jag håller tummarna riktigt hårt för Bill Hader här. Dels för att han är en av mina all time-komedi-favoriter, men främst för att han var riktigt riktigt bra i Barry, och balanserade fantastiskt mellan komik och drama.

Embla: Haha, jag är med dig , Ingrid. Man vet ju inte ens om han skådespelar alls. Men han är så sjukt rolig att jag inte kan hoppas på någon annan.

Anette: Jag är fortfarande sur för att inte Keir Gilchrist från Atypical blev nominerad, så jag tycker inte att någon ska vinna denna kategori i år.

Cissi: Om det finns någon rättvisa får William H. Macy priset i år då Shameless är inne på sin sista säsong. Roligare whitetrash och världens sämsta pappa får man leta efter!

Barry

BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL I KOMEDISERIE

Pamela Adlon (“Better Things”)
Rachel Brosnahan (“The Marvelous Mrs. Maisel”)
Tracee Ellis Ross (“Black-ish”)
Allison Janney (“Mom”)
Lily Tomlin (“Grace and Frankie”)
Issa Rae (“Insecure”)

Anette: Jag älskar Grace and Frankie, men tycker att Jane Fonda är den roligaste av de två och att hon borde ha varit nominerad istället. Har inte sett The Marvelous Mrs. Maisel eller Insecure än så vågar inte tippa en vinnare.

Ingrid: Julia Louis-Dreyfus har vunnit för Veep de senaste sex åren, men nu är hon ju inte med, så fältet är helt öppet! Rachel Brosnahan har fått mycket fin kritik för The Marvelous Mrs. Maisel, så hon känns som en het kandidat.

Cissi: Allison Janney är ju en gullunge i Hollywood så hon tar väl den som vanligt men jag blir lyckligast om en av mina två favoriter på komedihimlen tar hem det: Pamela Adlon och Lily Tomlin. Issa Rae kan iofs komma på upploppet då hon är härligt vimsig i Insecure.

BÄSTA MANLIGA BIROLL, DRAMA

Nikolaj Coster-Waldau, ”Game of Thrones”
Peter Dinklage, ”Game of Thrones”
Mandy Patinkin, ”Homeland”
David Harbour, ”Stranger Things”
Matt Smith, ”The Crown”
Joseph Fiennes, ”The Handmaid’s Tale”

Ingrid: Ge den till David Harbour, han är så mysig!

Anette: Haha. Mysig håller jag inte med om. Men jag tycker helt klart att han är värd en statyett.

Embla: Jag är helt med Anette här, mysig är inte ordet jag skulle kalla honom. Vet fasen inte om han ska ha en statyett heller, men samtidigt… svårt. Vore kul om Nikolaj Coster-Waldau fick ett pris, på grund av dansk. Men hur trött känns Game of Thrones å andra sidan?

Ingrid: Game of thrones känns jättetrött! Men apropå David Harbour, så inser jag att det nog är mest hans personlighet i verkligheten som är mysig (kolla hans Instagram), inte hans insats i Stranger Things... Men jag tycker han gör en fin insats där.

Cissi: Joseph Fiennes karaktär i The Handmaids Tale är en kvinnohatare av rang och han har förmodligen studerat någon riksdagssnubbe från SD i sin research för rollen… Med små, små medel är han det obehagligaste du kan tänka dig och jäklar vad bra han är. Heja Joseph!

Stranger Things

BÄSTA KVINNLIGA BIROLL, DRAMA

Lena Headey, ”Game of Thrones”
Millie Bobby Brown, ”Stranger Things”
Vanessa Kirby, ”The Crown”
Yvonne Strahovsi, ”The Handmaid’s Tale”
Alexis Bledel, ”The Handmaid’s Tale”
Ann Dowd, ”The Handmaid’s Tale”
Thandie Newton, ”Westworld”

Embla: The Handmaid’s Tale har fått tre nomineringar, tar inte någon av dem hem priset så känns det ju lite väl snopet?

Ingrid: Sant. Å andra sidan – Millie Bobby Brown?

Anette: Hejar på Eleven

Cissi: Casten från The Handmaids Tale är värda alla priser som finns. Mest värd av dessa är Ann Dowd men det hade varit himla kul om Lena Headey vann. Hon har varit nominerad hela 4 gånger till en Emmy för rollen som en av de ondaste karaktärerna som någonsin existerat i HBO:s universum. Bara det är ju en prestation i sig, eller?

BÄSTA MANLIGA BIROLL, KOMEDI

Brian Tyree Henry, ”Atlanta”
Henry Winkler, ”Barry”
Louie Anderson, ”Baskets”
Alec Baldwin, ”Saturday Night Live”
Kenan Thompson, ”Saturday Night Live”
Tony Shalhoub, ”The Marvelous Mrs. Maisel”
Tituss Burgess, ”Unbreakable Kimmy Schmidt”

Embla: Jag älskar Fonzi, men AVGUDAR ju å andra sidan Alec Baldwin. Och eftersom Henry W inte de facto är The Fonze längre så håller jag tummarna för Alec. Han borde få den enkom för sin briljanta tolkning av Trump om inte annat.

Cissi: Haha, tror också att Baldwin tar hem det för sin helt MAKALÖSA improvisation av Trump. Titus Burgess är himla kul men mina pengar ligger på Baldwin.

BÄSTA KVINNLIGA BIROLL, KOMEDI

Zazie Beetz, ”Atlanta”
Betty Gilpin, ”GLOW”
Laurie Metcalf, ”Roseanne”
Aidy Bryant, ”Saturday Night Live”
Leslie Jones, ”Saturday Night Live”
Kate McKinnon, ”Saturday Night Live”
Alex Borstein, ”The Marvelous Mrs. Maisel”
Megan Mullaly, ”Will & Grace”

Anette: Jag verkar vara den enda i världen som har otroligt svårt för Kate McKinnon, så priserna regnar väl över henne igen. Skulle hellre se att Betty Gilpin fick statyetten. Håller tummarna!

Ingrid: Jag tycker Kate McKinnon är grym, men tycker inte att SNL-skådisar passar in i den här kategorin, det är ju inte biroller på det sättet och svårt att jämföra med någon som spelar en specifik roll i en hel seriesäsong. Jag tycker också att Betty Gilpin ska få den!

Embla: Leslie Jones är så sinnessjukt rolig att om hon inte vinner så har folk absolut ingen som helst humor! Skrattar bara jag tänker på henne.

Cissi: Älskar Megan Mullaly som tillsammans med Sean Hayes gör Will & Grace roligt (ge dem en egen serie ASAP). Hade varit kul om hon får Emmyn men Kate McKinnon är fruktansvärt rolig som Hillary Clinton i SNL så kan sluta hur som helst här.

Glow

BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL I MINISERIE ELLER TV-FILM

Antonio Banderas (“Genius: Picasso”)
Darren Criss (“The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”)
Benedict Cumberbatch (“Patrick Melrose”)
Jeff Daniels (“The Looming Tower”)
John Legend (“Jesus Christ Superstar”)
Jesse Plemons (“USS Callister”)

Anette: Jag tycker att Darren Criss var helt makalöst bra som psykopaten som mördade modeikonen Versace. Jag tokhejar på honom under årets Emmygala, men han möter flera starka motståndare i denna svårtippade kategori. Tror att exempelvis Benedict Cumberbatch har chans att ta hem detta. Men hoppas inte.

Ingrid: Ja, Benedict är ju Benedict. Och nästan alla älskar Benedict. Men Benedict var kanske lite för mycket Benedict i Patrick Melrose? Om detta tvistar de lärde. Jag tyckte i alla falla att han var riktigt bra!

Embla: Jag älskar Benedict i allt utom Patrick Melrose. Så sjukt överspelad och ointressant karaktär. Nej, kanske ska Jeff Daniels få denna? Eller Darren Criss.

Cissi: Scenen i Patrick Melrose på hotellrummet i New York, när ångesten tar vid, droger är enda utvägen och ett okrossbart fönster stoppar planer på en flygtur är en av de absolut bästa prestationer jag har sett av en skådespelare. Cumberbatch for the win!

BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL I MINISERIE ELLER TV-FILM

Laura Dern (“The Tale”)
Jessica Biel (“The Sinner”)
Michelle Dockery (“Godless”)
Edie Falco (“The Menendez Murders”)
Regina King (“Seven Seconds”)
Sarah Paulson (“American Horror Story: Cult”)

Embla: Jamen Sarah Paulson! Så bra och välförtjänt!

Ingrid: Jag håller med dig utan att ens ha sett American Horror Story. Because Sarah Paulson.

Cissi: Oj, oj, oj vilket tungt startfält! Måste man välja en?! Kan faktiskt inte säga en, det kan gå hur som helst men Paulson, Falco och King är alltid damer att räkna med.

BÄSTA TV-FILM

“Fahrenheit 451” (HBO)
“Flint” (Lifetime)
“Paterno” (HBO)
“The Tale” (HBO)
“Black Mirror: USS Callister” (Netflix)

Embla: Jag ska erkänna att jag saknar en massa nominerade i alla kategorier, det finns så sjukt mycket bra och TV-serier osv är nästan det enda jag själv kollar på. Det känns lite väl dammigt på hyllan i år och här har jag inte ens pepp nog att försöka heja på någon. Zzzzz.

Cissi: Instämmer Embla. Fahrenheit 451 var ett riktigt sömnpiller och inte bra någonstans. Vad hände här, var de fulla eller höga på svampar vid nomineringen? Håller på The Tale som berörde på ett obehagligt plan. En viktig film även om man kan önska mer av filmen.

Vi på Onyanserat är hursomhelst laddade och ser fram emot en lång och förhoppningvis intressant uppesittarnatt nu på måndag! Emmygalan sänds live på TV4 Play natten mellan mån 17:e och tis 18:e september, klockan 02.00. 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här artikeln är producerad av Onyanserats redaktion.