Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

En första titt på Mayans MC

Sons of anarchy (2008-2014) var en omåttlig succé när det begav sig. Jag var en av dem som stämde in i hyllningskören och kände lite smått att mitt tv-serie liv tappade ett uns med mening efter sista säsongen. Skaparen Kurt Sutter förstod att detta kan man fortsätta vaska guld ur och tog fram en spinoff om den latinamerikanska klubben Mayans MC:s Santo Padre-avdelning, som håller till runt gränsen mellan Mexiko och Kalifornien. Detta var en av klubbarna i Sons of anarchy och vi återser presidenten för Oakland-avdelningen, Marcus Alvarez (Emilio Rivera) som är kusin till bossen i Santo Padre-avdelningen, Obispo ”Bishop” Losa (Michael Irby).

Precis som med Jax (Charlie Hunnam) i Sons of anarchy fokuserar handlingen kring en ung, snygg man med fysik som en grekisk gud och trassligt förflutet. Ezekiel ”EZ” Reyes (JD Pardo) var tidigare student på ett ivy league universitet men något gick fel på vägen vilket vi får korta tillbakablickar till med jämna mellanrum. EZ har precis kommit ut ur fängelset och är nu provmedlem i samma klubb där hans bror Angel (Clayton Cardenas) är medlem. Bröderna en dold agenda som kommer göra dem till lovligt byte i en kriminell klubb där illojalitet snabbt leder till ett slutgiltigt stopp hos Sankte Per.

EZ (JD Pardo) som handlingen i Mayans MC kretsar kring.

Precis som i Sons of anarchy är det en kärlekshistoria inkluderad. EZ:s ungdomskärlek Emily (Sarah Bolger) är idag gift med ledaren för Galindo-kartellen, Miguel Galindo (Danny Pino), som har ett ohälsosamt intresse för tortyr. Mayans gör affärer med kartellen men det är inte alltid friktionsfritt. Vad som speciellt fångar mitt intresse är den mexikanska rebellgruppen Los Olvidados som består av individer vars liv förstörts av Galindo-kartellen. De gör sitt bästa för att hämnas i ledning av sylvassa Aelita (Carla Baratta).

I de två avsnitt jag har fått se av Mayans MC är det inget nytt under solen. Sons of anarchy gick ut stenhårt och hade ett otroligt starkt galleri av karaktärer som alla tittare kunde hitta en favorit i. Här finns det ingen karaktär som sticker ut nämnvärt såsom magnifika Gemma (Katey Sagal), roliga oneliner-snubben Tig (Kim Coates) eller älskvärda Opie (Ryan Hurst). Mayans MC är en serie för oss hardcore-fans av originalet och Kurt Sutter vet hur man skapar avsnitt efter avsnitt som kättar sina åskådare till dumburken vecka efter vecka. Det är broderskap på liv och död, våld i alla dess former och en diskutabel politik som definitivt kommer hålla i åtminstone två säsonger tack vare sin magnifika företrädare Sons of anarchy.

Mayans MC har premiär hos HBO Nordic den 5:e september

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.