Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

England VS England

vs

Klockan 23:50 ikväll har du ett svårt val att göra. Då börjar nämligen två brittiska, alldeles ypperliga, komedier på två olika kanaler. Vilken väljer du?

Slår du på Trean får du se radarparet Simon Pegg och Nick Frost i Hot Fuzz. Här spelar Simon Pegg den ambitiösa storstadspolisen som blir förflyttad till en trött bondhåla där de värsta polisärendena är att hitta bortsprungna svanar. Eller? Jag hade enorma förväntningar på den här filmen när den kom eftersom det var det första duon gjorde tillsammans efter Shaun of the Dead, och även om den inte riktigt håller samma klassiker-klass som Shaun är det en mycket underhållande film som väl förtjänar sin plats i min DVD-hylla.

Är du istället sugen på lite romcom (med brittisk svärta, givetvis) slår du på Femman och ser Confetti. Här möter vi en handfull excentriska par som tävlar med sina udda bröllopsidéer i en reality show för att vinna ett gratis bröllop. Här har i princip hela brittkomediscenen samlats i en och samma film (bl.a Martin Freeman, Jessica Hynes, Robert Webb och Jimmy Carr) och även om det inte blir riktigt sådär fantastiskt som man först får för sig är det en mysig och småelak komedi som är riktigt sevärd.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!