Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Fantastiska serien Party Down blir film?

Party Down – en av dessa briljanta, lågmälda, för tidigt nedlagda komediserier. Storyn om en cateringfirma i LA, där alla anställda egentligen försöker försörja sig i filmbranschen, men måste få in brödpengarna nånstans ifrån. Kanske är överflödigt att nämna att ingen av dem är särskilt engagerad i sitt cateringjobb, vilket såklartleder till en hel del mer eller mindre bekväma/pinsamma/roliga/jobbiga situationer. Upplägget är perfekt för en komediserie med korta avsnitt – en tydligt avgränsad samling karaktärer som alla har sina egenheter, en överengagerad chef som trots sitt engagemang alltid lyckas framstå som riktigt miserabel, och varje avsnitt utspelas på ett nytt cateringuppdrag i en ny miljö, med nya personer (ofta gästskådisar, som exempelvis Steve Guttenberg) och nya möjligheter till missöden och dråpligheter.

Party Down fick bara två säsonger, och jag blev uppriktigt deppad när jag insåg att jag precis sett det sista avsnittet (hade inte fattat att det var det sista)! För det är inte bara en stundtals skitrolig serie, det finns allvar också, och en del av skildringarna av de här karaktärerna som är mer eller mindre lyckade och försöker hitta sin plats i tillvaron är riktigt rörande. Jag skulle sakna de här personerna helt enkelt!

En av medskaparna är skådisen Paul Rudd, och några av rollerna spelas av Adam Scott (Stepbrothers), Lizzy Caplan (True Blood) och inte minst Martin Starr. Han gjorde en klassisk insats som en av nördarna i Judd Apatow-serien Freeks and Geeks och gör här en bitter men hängiven manusförfattare som är övertygad om att hans Science Fiction-manus borde ta världen med storm. Han är en skådis som verkligen borde få ett större genombrott snart, enligt min mening…

Så varför skriver jag om denna serie just nu? Jo, för att det hintas om att en långfilmsversion av serien kan vara på g! Vid en frågestund häromdagen så fick producenten Rob Thomas frågan om det fanns några planer på en tredje säsong, och berättade då att det finns långtgångna planer på en långfilm. Om allt går som det ska är hans plan att filma när det är uppehåll i tv-serie-produktionerna nästa vår.

Ja, vi får väl se hur det blir, det har ju till exempel snackats om att serien Arrested Development (typ bästa komedin ever, se den om du inte redan gjort det) ska bli film i flera år nu, men ännu inget resultat….. Men jag tänker i alla fall hålla tummarna hårt för Party Down!

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.