Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips Serier & TV

Favoritfamiljer i fokus

Idag är det den 4 juli, dvs. den amerikanska nationaldagen. Med anledning av detta vill jag passa på att hylla mina tre amerikanska favoritfamiljer: Braverman, Walker och Gilmore. Ända sedan jag var liten och såg Dallas, Falcon Crest och Dynastin har amerikanska familjer på TV fascinerat mig. Mina favoritfamiljer på andra sidan Atlanten är dock onekligen betydligt mer sympatiska än de jag nämnde nyss. Mer än en gång har jag drömt om att få fira Thanksgiving, nationaldagen och Halloween på det sätt som de brukar fira.

Parenthood
2010-2015, 6 säsonger
Skådespelare: Peter Krause, Lauren Graham, Dax Shepard, Monica Potter, Miles Heizer, Mae Whitman m.fl.

Familjen Braverman bor i Berkeley, Kalifornien. I denna seriepärla får vi följa de fyra vuxna syskonen Sarah, Adam, Crosby och Julia, deras barn och föräldrarna Zeek och Camille i vardagen. Jag älskar att se dem göra pannkakor eller våfflor i köket, sitta tillsammans på den underbara uteplatsen och prata i timmar eller att få vara med när de hänger i inspelningsstudion The Luncheonette. Det här är en väldigt fin skildring av familjeliv över generationsgränserna. Skådespeleriet är på topp och du har säkert sett flera av dem i andra roller både innan och därefter. Personligen tycker jag att storyn som handlar om Adam Braverman (Peter Krause) och hans familj är mest intressant, men alla familjemedlemmars berättelser är gripande på ett eller annat sätt. Det fanns bara ett problem med denna serie och det var att det bara blev sex säsonger. Jag hade lätt kunnat följa dem i minst 30 år till.

Viaplay och C More visar alla säsonger.

Brothers & Sisters

Brothers & Sisters
2006-2011, 5 säsonger
Skådespelare: Calista Flockhart, Sally Field, Rob Lowe, Rachel Griffiths, Matthew Rhys, Emily VanCamp m.fl.

Familjen Walker är en annan underbar tv-familj väl värd att spendera tid med. Serien utspelar sig i Los Angeles och Pasadena i Kalifornien. Här finns också massor av karriär- och relationsproblem att grotta ner sig i, ljuvliga kärlekshistorier att må bra av och många fina skådespelarprestationer, inte minst av fantastiska Sally Field. Jag älskar den här familjen!

GilmoreGirls

Gilmore Girls
2000-2007, 7 säsonger
Skådespelare: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy, Jared Padalecki, Milo Ventimiglia m.fl.

Seriens huvudpersoner Lorelai Gilmore och hennes dotter Rory bor i den lilla mysiga staden Stars Hollow i Connecticut. Gulligare stad och mor- och dotterrelation har nog tv-serievärlden aldrig skådat. Om denna charmiga småstadsidyll fanns på riktigt skulle jag genast övertala min familj att flytta dit.

Jag är så tacksam för alla timmar av skratt, tårar och glädje som dessa tre serier har gett mig. Har du missat att hänga med de här härliga familjerna tycker jag att du omedelbart ska ändra på detta. När du sedan har sett klart tycker jag att du även ska titta på serien This Is Us, som också är en av mina favoriter. Det finns två säsonger och en tredje kommer denna höst. Jag hoppas på många fler därefter.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.