Senaste Kommentarer

Top Commenters

Follow the money – ett ”måste-se” på svt

Inlägg av Embla Sue Panova den 21 september 2016 i

Serier & TV

bedrag

Jag hyllar ofta britannien som filmland – och det med rätta, så larvigt duktiga som de är på allt de gör. Men som nummer två på favoritlistan kommer Danmark. Nu, på SVT Play, finns till exempel en helt fantastiskt spännande serie att sluka för den som delar min goda smak. Det är tre spännande avsnitt kvar innan den finns i sin helhet och väntan är inte bra för mina naglar kan jag säga.

Av någon sjuk anledning heter den här serien Follow the money, men Bedrag är originaltiteln. Jag hade nog snubblat över den här serien betydligt snabbare om den inte hade fått ett så taffligt engelskt namn. Sverige hade ju ganska lätt kunnat översätta den, men nu fick den tydligen ett namn, som låter som en 90-talsfilm.

En handfull storys vävs ihop och kommer alla att röra sig kring företaget Energreen som gör vindkraft, men där lite shady grejer pågår bakom kulisserna. Vid sidan får vi följa en polis som utreder men får sparken från sitt jobb och några biltjuvar med, eh… högre ambitioner. I rollerna ser vi bland annat briljanta Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño och svenska Claes Ljugmark som vi bland annat har sett i Arne Dahl och som för övrigt börjar se larvigt ball ut.

Och allt är precis som det ska vara med en sån här serie. Handlingen är sjukt spännande – men med en stor nypa vardag. Trots att jag varken kan relatera till juridiska frågor inom ett företag eller hur det är att vara fattig småtjuv blir jag medryckt och övertygad. Manus är välskrivet och driver hela tiden framåt så det där med att avsluta ett avsnitt och sen vara mätt finns inte ens på kartan. Likaså är spelet helt makalöst bra, det ÄR fortfarande lite så att danskarna spelar för tv medan vi i Sverige har lite i oss att spela för sista bänkraden på Dramaten. Jag är den sista att vilja basha svensk film för jag tycker vi är oerhört bra, men tyvärr alltså. Danskarna slår oss på fingrarna här – trots att vi står på granit eller hur var det?

Så känn efter noga, är det inte så att det gör ont i halsen när du sväljer? Eller har du kanske rentav blivit lite magsjuk? Ta och sjukanmäl dig idag och surfa in HÄR. Du kommer inte att ångra dig.

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg