Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Förhandstitt – Bonusfamiljen säsong 2

Foto: SVT.

Den 29 januari är det premiär för säsong 2 av Bonusfamiljen på SVT skapad av Felix Herngren, Clara Herngren och Moa Herngren.  Jag har fått ta del av den nya säsongen och den som tyckte om första säsongen blir inte besviken den här gången hellre. Kan faktiskt sträcka mig så långt och berätta att säsong 2 är ännu bättre. I säsong 1 fick vi stifta bekantskap med Patrick (Erik Johansson) och Lisa (Vera Vitali) som är nykära och försöker kombinera varannan-vecka liv med tidigare avkomma och deras ex Katja (Petra Mede) och Martin (Fredrik Hallgren). Till er som inte har sett första säsongen är det dags att sluta läsa nu för nu blir det spoilertime! 

Foto: SVT.

Nu har Lisa fått barnet hon blev gravid med i första säsongen och klart som ”Amen” i kyrkan gör detta att pressen på Patrick och Lisa ökar. Lisa har ju som bekant inte de lättaste barnen och exet att handskas med. Eddie (fenomenalt spelad av Frank Dorsin) som är ungen från helvetet bokstavligt talat är värre än någonsin, Bianca (Amanda Lindh) har blivit tonåring på allvar med fester och pojkvänner som konsekvens till pappa Martins förtret. Martin beter sig själv fortfarande som ett barn och man vill bara ge honom en kram och säga ”det ordnar sig ska du se”. Med en liten bebis på armen och en karriär som frilansare är det inte alltid så lätt för Lisa att kontrollera sin första familj. Patrick däremot vars son William (Jacob Lundqvist) från äktenskapet med Katja (Petra Mede i en mycket underhållande roll), är förmodligen alla föräldrars dröm då han alltid gör som han blir tillsagd även om han inte alltid håller med. Katja kommer träffa en ny man som inte riktigt passar in i mallen och det är vansinnigt roligt att bevittna denna kollision då Katja är en person som absolut inte kompromissar.

Foto: SVT.

Eftersom Patrick och Lisas förhållande har gått i samma hastighet som är tillåtet på autobahn kommer det nu uppstå hinder och det är ibland plågsamt att se hur dessa två handskas med problemen. Scenerna när de är hos parterapeuterna Jan (Johan Ulveson) och Ylva (Ann Petrén) är lika underhållande som i säsong 1. Speciellt scenerna med enbart Jan och Ylva är vansinnigt roliga då det är humor på högsta nivå när dessa två som har allt annat än ett bra äktenskap jobbar som parterapeuter. Medan första säsongen gick i ett lugnt tempo som gav tittaren en chans att lära känna karaktärerna i lugn och ro, kör man nu gasen i botten i säsong 2. Det mesta sker och smekmånaden är definitivt över för alla inblandade. Det jag uppskattar mest med Bonusfamiljen generellt är att det är en oerhört hög igenkänningsfaktor (då har jag inte ens egna barn) och karaktärer som är otroligt bra porträtterade på ett realistiskt sätt. Det finns en karaktär för tittare i alla olika åldrar att knyta ann till lite extra.

Säsong 2 av Bonusfamiljen har premiär på SVT den 29 januari.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.