Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Jessica Jones är tillbaka – men säsong 2 börjar för tråkigt

Första säsongen av Jessica Jones som kom 2015 var mörk, ond och suverän. Mitt i allt mörker lyckades hon få mig att le stort. Den 8 mars (passande att det är den internationella kvinnodagen) ger Netflix oss säsong 2 av denna stenhårda kvinna. Jag har fått se de 5 första avsnitten. Vet inte hur jag skall uttrycka mig utan att trampa på en hel värld av Jessica Jones-fansens tår, men det var en tråkig upplevelse.

Mitt största problem är att det inte finns en tydlig skurk i denna säsong. I säsong 1 var Kilgrave (helt lysande porträtterad av David Tennant) skrämmande även när han inte var närvarande. Jessica Jones (Krysten Ritter) var ett nervvrak av den psykiska påverkan han hade på henne. I säsong 2 känns hon bara uttråkad och oengagerad. Hon vet att hon är högst upp i näringskedjan och hon är inte rädd längre. Nu hinkar hon alkohol av leda istället för  av ångest känns det som. Jessica träffar en intressant karaktär som jag gärna hade sett mer av, som beskrev känslan av att ha superkrafter: ”With great powers comes great mental illness”. En träffsäker replik som jag inte tycker förvaltas på rätt sätt utan slarvas bort i ett sömnigt tempo.

Radarparet i ångest och ondska, Jessica Jones och Kilgrave.

Istället har manusförfattarna valt att fokusera på Jessica Jones bakgrund, hur fick hon sina krafter, och hon brottas med frågan om hon har blivit ett monster utan moralisk kompass. Ångesten är ersatt av en ilska som är konstant hos Jessica då hon nu är ett välkänt ansikte hos allmänheten. Men istället för att lägga i högsta växeln och verkligen göra Jessica galen av ilska blir det lite mjäkigt. Hon är svag för sin hyresvärds son som älskar superhjältar och det blir för kletigt och passar inte in i min bild av den Jessica som presenterades i första säsongen. Hon gör sig bäst som elak och egoistisk med massa ångest. Tycker nästan att Ritter verkar lite uttråkad och less på sin karaktär faktiskt. Känns inte som att hon har lika roligt nu som hon hade i första säsongen.

Säsong 2 består av 13 avsnitt och jag hoppas faktiskt att det blir bättre. Jag älskade säsong 1 och Ritter är född att spela Jessica Jones. Men hon behöver ha en lika stark skådespelarkollega att slåss mot, en sparringpartner som håller henne kvar i ringen, precis som Tennant så ypperligt åstadkom.

Säsong 2 släpps hos Netflix den 8 mars.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.