Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips Serier & TV

Game of Thrones – bästa scenerna

Idag har åttonde och sista säsongen av Game of Thrones premiär. Inför premiären har det snackats på redaktionen om vilka scener som egentligen är de allra bästa. Håller du med oss, eller har vi missat den bästa scenen?

Som du kanske förstår så kommer det vara en hel drös med SPOILERS! För att du inte ska råka se något du inte vill lägger vi in ett superkul klipp från Kit Haringtons audition.

 

 

Nu, tillbaka till blod, död och ännu mera död!

 

Emblas val: Slutet för Joffrey

 

Få karaktärer i alla filmer eller serier jag någonsin har sett har fått mitt blod att koka som Joffrey Baratheon. Denna lilla man står för precis allt som triggar mig, helt enkelt för att han är rakt igenom ond, småsint, falsk och ett allmänt vider. När slutet äntligen är inne för honom njuter jag osunt mycket av att se giftet suga livet ur honom på ett helt överdrivet utdraget sätt. Gör det ni med.

Emmas val: Littlefingers twist-avrättning!

Lord Baelish aka Little Finger är ju en av GOT:s mest avskyvärda karaktärer. Han förråder allt och alla och har gjort ända sedan säsong ett. Han är ju t ex orsaken till Ned Starks död. När han äntligen i finalavsnittet av säsong 7 fick sitt rättmätiga slut i form av en avrättning, är det för mig det mest tillfredställande döden sedan Joffrey. Kanske större, faktiskt. Men det bästa med den avrättningen är att den kommer så oväntat. Länge verkar det som att Lord Baelish återigen lyckats så split med sina Gríma Ormtungelika konspirationsteorier som han viskat i Sansas öra. Den rättegångslika scenen som till en början verkar gälla Arya, men snabbt vänder när Sansa utan att bryta ögonkontakt med Arya säger ”Hur ställer du dig till anklagelserna…. Lord Baelish?” För att först därefter titta på Lord Baelishs förvirrade ansikte. Åh, det gav mig härliga rysningar. Att Arya skär halsen av honom med hans egen kniv är ju bara grädden på moset.
PS. Dessutom är det en nyckelscen i Sansas karaktärslinje. Hurra för Sansa. DS.

Thereses val: När Arya hämndmördar alla Freys!

 

Få scener i Game of Thrones var så tillfredsställande som denna. Ett för att jag hatar Freys, två för att Arya äntligen får visa hur hämnd går till på riktigt! Äntligen börjar Arya slå slag i sak och använder sina grymma nya skills som vi så smärtsamt långsamt fick se henne lära sig. Här visar hon att hon är en spelare att inte räkna bort, och härifrån tar hon sig snabbt upp till Winterfell för att återförenas med resterande Starks. Äntligen!

Ingrids val: Hold the door… Hodor!

 

Det här måste vara det absolut sorgligaste ögonblicket i serien, där Hodor dör och vi samtidigt får se hur han blev Hodor från första början. Genom sin magiska kraft befinner sig Bran i den unge Hodors (eller Wylis som han egentligen hette) hjärna samtidigt som den nutida Hodor uppmanas att “hold the door” mot vålnaderna som attackerar honom, Meera och Bran. Allt smälts samman och Wylis får en slags stroke, där orden “hold the door” fastnar i hans huvud och upprepas i oändlighet, tills det bara låter som “hodor”. Inte nog med att vi får denna sorgliga förklaring, det slutar också med att Hodor, seriens kanske enda genomgoda karaktär, huggs ihjäl av vålnaderna och deras skelettfingrar. Så supersorgligt samtidigt som det är extremt snyggt ihopknutet och berättat.

Cissis val: ”I drink and I know things”.

Tyrion Lannister är i mitt tycke den absolut bästa karaktären i Game of Thrones och det finns inte en enda scen han är med i som han inte dominerar med sitt imponerande munläder. Killen föddes med alla odds emot sig, extremt hatad av sin vidriga far eftersom han är kortväxt och ges skulden för att hans mor dog under förlossningen. ”Döm inte boken efter omslaget” stämmer väl in på den mest intellektuella och godhjärtade i den psykopatiska klanen Lannister. Tyrion har ett fint hjärta vilket är högst sällsynt i Lannisters släktträd, han har snicksnackat sig ur avrättningar fler gånger än jag kan räkna, står för humorn med sina fenomenala oneliners som alltid får mig att fnittra i flera dagar efteråt. Ber en stilla bön att denna underbara herre får vara med i alla återstående avsnitt.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här artikeln är producerad av Onyanserats redaktion.