Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Girls, Pirater och annat nytt på gång på HBO

hboserier

Häromdagen skrev jag om True Detective, deckarserien med Matthew McCounaghey och Woody Harrelson som snart kommer på HBO. Men det finns också annat nytt och spännande på gång från den amerikanska kvalitetsserieleverantören (och allt kan ju också ses på HBO Nordic som tur är). Så jag tänkte att en liten koll på kommande serier kunde vara på sin plats.

Girls säsong 3, premiär 12 januari

Geniala Lena Dunhams ömsom ångestframkallande, ömsom skrattanfallsframkallande, ömsom igenkänningsframkallande serie är tillbaka med en tredje säsong. Säsong 2 var ju över lag mörkare än första säsongen, med Hannahs tvångssyndrom och Jessas relation till sin pappa. Svårt att genom den här trailern få en känsla av vad som kommer känneteckna denna säsong, både vad gäller stämning och handling, men Jessa verkar i alla fall vara tillbaka i New York igen. Hon försvann ju i mitten på säsong 2, och jag antar att vi kommer få veta vad hon egentligen hade för sig. För övrigt skymtar Elijah förbi (Hannahs ex, som visade sig vara gay, bodde med henne ett tag men sen blev utkastad), kul att han verkar vara tillbaka!

Looking, premiär 19 januari

Looking följer tre kompisar i San Franciscos gaykretsar, och verkar vara lite som en blandning av Queer as Folk, Sex and the City, L Word och Girls – fast med män då. Eller så är det inte alls som de serierna, men det är ungefär så man kan tolka det av trailern. Som för övrigt ser väldigt hipstersnygg ut. Andrew Haigh, som gjorde hyllade Weekend härom året, är inblandad, och en av huvudrollerna spelas av Jonathan Groff, känd från bland annat Glee. Ser lovande ut tycker jag!

Black Sails, premiär 26 januari

Black Sails är egentligen producerad av bolaget Starz, men kommer visas på HBO Nordic. Det är en piratactionserie, som utspelar sig i början av 1700-talet när sjöröveriet i Västindien har sin höjdpunkt, och huvudperson är den fruktade piratkaptenen Flint, Eleanor Guthrie som är dotter till en av öns handelsmän, och så sjömannen med det bekanta namnet – John Silver. Låter sådär kul, tycker jag. Och så var det ju den där detaljen att en av producenterna bakom serien är Michael Bay, kan ju vara värt att veta….

Getting On, finns tillgänglig nu

Jag avslutar med två serier som hade premiär för någon månad sedan. Getting On är en amerikansk version av den brittiska komediserien med samma namn, och är en satirisk serie om livet på den geriatriska kvinnoavdelningen på Mt.Palms Hospital. För manus står männen bakom mormon-serien Big Love, Mark V. Olsen och Will Scheffer, och det ser ut att vara rätt svart och stundtals obekväm humor i serien som består av sex avsnitt. Har själv inte hunnit se än, men verkar helt klart värt att kolla in.

Ja’mie: Private School Girl – finns tillgänglig nu

Den australiske komikern Chris Lilley spelar tonårstjejen Ja’mie King som lever partyliv uppbackad av sitt trogna tjejgäng på Sydneyskolan Hillford Girls Grammar. Ja, det är alltså en vuxen man som spelar en tonårstjej, och även i tidigare serier som Lilley jobbat med har han själv spelat massor av roller som egentligen inte alls ”stämmer överens” med honom själv, vad gäller kön, ålder osv. Ja’mie King är en karaktär från serien Summer Heights High, som jag hört mycket gott om men aldrig sett. Samtidigt känner jag inte att jag direkt fastnar direkt när jag ser klipp frå Ja’mie: Private School Girl, det ser liksom så….överdrivet ut. Misstänker att det kräver en viss tillvänjning, men vem vet, det kanske i själva verket är briljant!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.