Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Glee – vi minns de som fattas oss

I dagarna nåddes vi av nyheten att Naya Rivera, som spelar Santana i musikalserien Glee, försvunnit till sjöss när hon badat med sin 4-åriga son. Hoppet är det sista som lämnar en sägs det, men tyvärr har nu hennes kropp hittats och det markerar då det tredje dödsfallet som berör serien.

Det händer som tur är inte så ofta, men när en av huvudkaraktärerna i serien dog i en överdos fick de skriva om hela vägen framåt för serien. Cory Montieth, som spelar Finn, var även förlovad med Lea Michelle, som spelar huvudrollen Rachel. De spelade ett kärlekspar i serien och det måste varit svårt att hitta en ny väg som ändå hedrar hans minne, men de fick till det på ett fint sätt och Finn påverkade serien även i sin frånvaro.

Efter seriens avslut kom nästa smäll när Mark Salling, som spelar seriens bad boy, Puck, erkände och dömdes för innehav av barnpornografi. Inte långt därefter, i januari 2018, tog han sitt liv.

Både Therese och Anette är fans av serien och tänkte hylla Cory Montieth och Naya Rivera med att nämna några ögonblick med dem från serien som de tycker lite extra mycket om. Men vi börjar med en tyst stund för Naya och för hennes lilla son som nu förlorat sin mamma.

 

………..

 

Den här scenen med Finn är verkligen fin och visar på att han var inte bara en duktig sångare, utan även hade ett hjärta av guld.

Glee är en serie där karaktärerna gör enorma resor och utvecklas till fina och öppenhjärtade människor. Santana var en hård och supertuff karaktär. Hon är nog den som gjorde den största resan av dem alla. Hon hade även en fantastisk röst och här får den verkligen glänsa.

Den underbara duon Mercedes (Amber Riley) och Santana (Naya Rivera) bjöd på flera fantastiska nummer tillsammans. Här är ett av dem.

Appropå duetter är denna en för historieböckerna. Rachel och Finn gör Don’t Stop Believin’ så grymt bra!

Denna mash-up av två av Adeles låtar är makalöst bra. Den ger oss gåshud!

Kärleken mellan Finn och Rachel är verkligen tydlig i detta nummer.

Vi älskar detta nummer! Så underbart. Santana utstrålar så mycket dansglädje – det är omöjligt att inte ryckas med!

Och även detta nummer där de rev av Katy Perrys ”I Kissed a Girl”. Energin!

Denna scen där vi ser Finn tillsammans med fantastiska dansaren Mike är riktigt bra.

”If I Die Young” är Santanas egen hyllning till Finn. En scen som tydligt visar att han har berört både på och av scenen.

Tack för alla sånger. ❤

 

Omslagsbild: Fox
En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.