Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

GLOW – 80-talet har aldrig varit hetare

glow

Ni har nog kanske inte missat att vi var ganska peppade inför premiären av Netflix-serien Glow. Inte bara för att det var wrestling, 80-tal och Alison Brie, utan för alla starka och coola kvinnliga karaktärer.

Det börjar poppa upp lite sådana serier nu, tex Orange is the new black och Big little lies. Kvinnorna tar plats och det blir verkligen riktigt bra! Och Glow är inget undantag.

Vi får följa Ruth (Alison Brie). En ganska alldaglig och intetsägande aspirerande skådespelare. Hon är äkta. Inga krusiduller. Men är det verkligen det som går hem hos filmskaparna? Inte om man kollar i hennes CV tyvärr. Till slut börjar hoppet om en roll att sakta rinna iväg.

Men så kommer samtalet hon väntat på. Äntligen skulle hon få en chans. Men vad var det för roll egentligen?

GLOW

Vi stöter snart på den manliga huvudrollen Sam (Marc Maron). En ganska miserabel regissör med komplexa idéer och ett svikande bankkonto. Han vill göra tidsrese-film, men behöver först komma på rätt köl och hamnar då i projektet GLOW – Gorgeus Women Of Wrestling. En inte helt lätt uppgift, särskilt inte eftersom ingen har tidigare erfarenhet av detta, inklusive han själv.

När roll efter roll delas ut till hennes kollegor, letar Ruth själv efter vilket alter ego som passar henne. En fantastisk skådespelare, med brett spektra, men hennes karaktär är svårbeskriven och att hitta hennes egen roll är allt annat än enkelt. Kanske ska man börja från grunden. Är hon god, eller ond?

GLOW-Netflix

Glow är en riktigt härlig serie. Det är humor, det är lättsamt och det är 80-tal. Perfekt sommarserie med andra ord. Karaktärerna är roliga men med halvtimmesavsnitt kommer man dem tyvärr inte in på djupet. Jag är dock inte så säker på att det behövs i det här fallet. Alla finner ganska snart sina alter egon och det är dem som då hamnar i fokus.

Man kan inte skriva om Glow utan att nämna hur stor representation den har. Kroppar i alla former och färger. Åldrar från gammal till ung. Social status från topp till botten. De flesta kan med andra ord hitta något att relatera till. Och GIRL POWER GALORE!

Jag kan varmt rekommendera den här serien, och hoppas att den kanske också ger dig lite mer uppskattning för wrestling över lag. De får det att se så lätt ut att man inte inser allt hårt arbete som ligger bakom.

Hela första säsongen av Glow hittar du på Netflix.

 

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.