Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Happy!

Förra veckan utökades Netflix-utbudet med en riktigt bra ny SyFy-serie. Baserat på en serietidning med samma namn är Happy! en sån serie som bara genom sin omslagsbild lockar en blodtörstande tittare som jag, och redan efter introscenen förstod jag att det här var något riktigt speciellt.

Happy (Patton Oswalt) är en söt liten flygande blå enhörning som är en gullig flickas låtsaskompis. En låtsaskompis som verkar ha eget liv, och som tvingas ge sig ut på egen hand när flickan blir kidnappad av en riktigt obehaglig tomte. En sån som mardrömmar är gjorda av.

 

Happy måste hitta hjälp, och hans mål är polishjälten Nick Sax (Christopher Meloni). Tyvärr visar sig Sax ha gått från renommerad hjälte till alkoholiserad lönnmördare med fler fiender än vi kan räkna. Särskilt sen han fått information som sätter honom mitt emellan hela maffiascenen i staden.

Tillsammans är de ett omaka par. Happy är helt igenom god, och tycks se det fina med allt, medan Sax skjuter först och fyller kroppen med all alkohol och droger han kan komma över.

Att säga att den här serien är blodig är ett understatement. Det sprutar blod var än Sax tar sig fram, och han lämnar lik efter lik i sina spår. Meloni är perfekt för rollen, och bidrar med sitt fantastiska kroppsspråk för att ge Sax en humoristisk sida bredvid ultravåldet.

 

Bakom mörkret och våldet ser vi en stad i full julstämning, och hur fantastiskt är det inte att se en fight-scen i slowmotion ackompanjerat av klassiska julsånger. Magiskt.

Sen är det ju den där läskiga tomten. Det är tur att vi har spirande vår ute, för det är verkligen en mardrömsfigur de målar upp. En kidnappande monstertomte med obehagliga anletsdrag som spenderar sin tid med att fånga in ungar och nynna på julsånger. Jag ryser bara jag tänker på det.

Ni måste helt enkelt se den här serien. Särskilt om ni är sugna på ultravåld med humoristiska undertoner (alltid, eller hur?).

Hela första säsongen av Happy! finns på Netflix.

 

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.