Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Helix – ny serie av Battlestar Galactica-producent

helix

Battlestar Galactica (den nya versionen) är en av mina favoritserier, så jag är minst sagt nyfiken på skaparen (”showrunnern”, vad fasen heter det på svenska?) Ronald D. Moores nya serie Helix, som har premiär på Syfy nästa fredag. Precis som i BSG handlar det om en grupp människor som är isolerade på en ogästvänlig plats, och försöker styra undan ett överhängande hot mot mänsklighetens fortlevnad. Men så mycket mer likheter kan man inte se vid första anblicken i alla fall. Helix följer en grupp utredare från ”Centers for Disease Control” (ungefär Smittskyddsinstitutet) som reser för att undersöka rapporter om ett virusutbrott på en forskningsanläggning vid polcirkeln. Och upptäcker att problemet är mycket större och mer skrämmande än vad de anade. Så här beskrivs det av Syfy: ”They find themselves pulled into a terrifying life-and-death struggle that may hold the key to mankind’s salvation or total annihilation. However, the lethal threat is just the tip of the iceberg, and as the virus evolves, the chilling truth begins to unravel.”

Epidemier, sjukdomar och smittor som sprids är ju extremt obehagligt, och därmed också ett så tacksamt grepp i en thriller-scifi-serie. De trailers och teasers som finns hintar om läskig och obehaglig stämning i Helix, precis som man vill ha det allts. Hela den här grejen med ”mankind’s salvation or total annihilation” gör ju också att man onekligen känner att det är rätt mycket som står på spel, om man så säger…

Helix har premiär på Syfy 10 januari

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.