Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

House of Cards säsong 2 – Trailer

Kevin-Spacey-House-of-Cards-Netflix

Obs! Spoiler från första säsongen!

Den 14 februari släpper Netflix säsong 2 av House of Cards, med en lysande Kevin Spacey i huvudrollen! Första säsongen slutade ju med att Francis Underwood (Spacey) tog livet av kongressledamoten Peter Russo (Corey Stoll), för att han själv skulle bli nominerad som vice president (fråga mig inte exakt hur det där hängde ihop, det var tillräckligt invecklat när jag såg det, och än mer nu när jag försöker komma ihåg det), och det började gå upp för Zoe Barnes ( Kate Mara) och hennes journalistkollega vad Francis Underwood egentligen hade haft för sig.

Det var inte en helt välkommen vändning, tyckte jag. Det gick aningens över gränsen när Francis handgripligen dödade sin rival, och om det nu ska bli mer av en brottshistoria är jag rädd att serien ska tappa lite av sin tjusning.  En liten farhåga finns att det kanske blir för mycket av det goda i den här säsongen. Trailern hintar onekligen om att det blir massor av dramatik. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte får lite gåshud när jag ser den, med körer på soundtracket och Francis som droppar citat av typen ”The road to power is paved with hypocracy. And casualties”. Gärna rakt in i kameran. Snart dags att bädda ner sig med den cyniska och nattsvarta sysslingen till West Wing igen alltså.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.