Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

The Killing säsong 3 på Netflix

Yo Linden! föredrar film framför streaming

The Killing kommer tillbaka med en tredje säsong och för det  lyfter jag på min imaginära hatt. Netflix fortsätter sin tv-offensiv och har tecknat ett exklusivt avtal med Fox om att få streama de nya avsnitten i Sverige och övriga Norden. När jag läste mailets rubrik blev jag glad. När jag läste mailets innehåll – not so much.

Det är alltså inget House of Cards-upplägg där alla avsnitt släpps på en gång och man själv bestämmer när och hur mycket man vill titta. Nej, det här är gammel-tv fast i en digital kontext. Efter att avsnittet visats på amerikansk tv kommer Netflix ”inom en vecka” streama det via sina applikationer.

Inom en vecka?

Varför?

Varför inte simultant? Varför inte ta steget fullt ut och kombinera tillgänglighet och kvalitet för en billig penning? Eller åtminstone göra som HBO och visa det inom 24 timmar? Det här är bara en halvdan och trött lösning.

 

2 COMMENTS

  1. Det var bara drygt två månader sedan den släpptes på Amerikanska Netflix så det bör väl dröja ett tag. Å andra sidan fick England och Irland ta del av säsongen bara två veckor efter Amerikanska släppet. Det verkar inte finnas något bekräftat datum i alla fall.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".