Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Kobra – Säsongspremiär med skräcktema

Kobra 1

Kobra trummar på med sitt. På det sättet som bara Kobra kan, genom att både dra publik och bibehålla kulturell relevans och verkshöjd. I säsongspremiären ikväll blir det ruggigt. Eller
”S-K-R-Ä-C-K!”, som det står, på det sättet jag skrivit det, i pitchtexten från SVT.

Det blir faktiskt lite läskigt. Själv är jag varken en konnässör eller ens en konsument av rörliga bilder som har som syfte att skrämma avföringen ur sin publik. Jag säger att det är för att jag är alltför sofistikerad för sådant, men jag tror att det är för att jag vill hålla avföringen där den ska vara – i tarmarna eller toaletten (därefter är den samhällets ansvar).

Kobra 3
Kristofer Lundström, Jennifer Kent och Mister Babadook.

Det blir The Babadook (givetvis, så het) och Jennifer Kent. Creepypasta i allmänhet och internetmyten ”Slender Man” i synnerhet – med allas vår viralgranskare Jack Werner. Kristofer Lundström gör också ett besök på Eastern State Penitentiary i Philadelphia. Ett gammalt fängelse som blivit business, ett spökhus, med skådespelare som tar på besökarna – man måste ge sitt medgivande, givetvis. Men det mest spännande inslaget får Eastern State Penitentiary att framstå som bollhavet på IKEA och Grönans spökhus som samhällstjänst på en förskola med dövstumma barn, i bättre område, under sovstund. McKamey Manor i San Diego. En verksamhet som under lång tid var underjordisk till följd av sin … grymma karaktär. Under åtta timmar får man som, öh … kund va, utstå regelrätt tortyr. ”No safeword”. Ingen har hittills klarat hela åtta timmar och tusentals människor står i kö för att utsättas för denna underhållning. Detta är betydligt mer förödmjukelse, förnedring och dödsångest än hoppa-fram-bakom-ett-hörn-och-skrämmis-lite. Lundström får smaka en ytterst liten bit av underhållningen och verkar helt tagen av händelsen – jag blir helt tagen av att se den, förskräckt! Fifty Shades of Grey på hutlöst mycket steroider, utan sexet och utan den där läckerbiten i sina överslitna designerjeans.

Kobra 2
Lundström och Russ McKamey.

Det är mycket pressa gränser nu för tiden. Jag spelade lite Allanballan där ett tag och hakade på tåget. Nu undrar jag varför människor inte bara kan vara snälla mot varandra.

Säsongspremiären av Kobra visas 10 mars kl 22:00 i SVT1 och kommer att finnas på SVT Play.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *