Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Kostymer i Världsklass

Suits är en ny amerikansk serie från USA Network som utspelar sig på ett advokatkontor i New York.

– Åh, nej! Ännu en seg pretentiös kabelserie med skitnödiga gubbar som hänger i en rättssal i 60 minuter! tänker du.

– Tänk om! Vidga dina vyer, för det här, det här är riktigt bra grejer! säger jag efter att ha sett hela första säsongen.

Trots vissa, oundvikliga likheter med exempelvis Law & Order så ger Suits helt nytt blod till genren. Många har liknat serien vid House, vilket faktiskt inte är helt off the map. Dock hittar man ingen självdestruktiv, bitter Gregory House i serien, det är snarare hierarkin som gör att serierna påminner om varandra.

A room with a view

Mike Ross (Patrick J. Adams) är en begåvad ung strulputte som precis har blivit utkastad från college för att ha gjort proven åt sina klasskompisar. Han har en mormor som behöver specialbehandling och behöver därför trolla fram 25 000 dollar snabbt som ögat men hur skall det gå till? Det enda Mike har är ett fotografiskt minne, en brinnande passion för juridik och en snorrik polare som dealar röka. Efter en hel del övertalning så går han i sin desperation med på att agera knarkkurir åt vännen men det skall visa sig vara en fälla och på sin flykt undan lagens långa arm hamnar han av misstag mitt i en intervju för en välrenommerad advokatfirma som söker ny toppadvokat. Mike löper linan ut och imponerar stort på karriärsesset Harvey Specter (Gabriel Macht), en kaxig alfahanne med sylvass tunga och ett jätteego. Harvey gillar vad han ser, mörkar att pojkspolingen inte har någon utbildning från Harvard och fixar ett jobb åt honom på Pearson & Hardman. Med sin oslipade diamant vid sin sida ger de sig ut i staden som aldrig sover för att lösa komplicerade fall.

Seriens arroganta skitstövel Louis Litt spelas av den alltid lika utmärkta Rick Hoffman

Suits är ett väloljat maskineri. Allt fungerar. Serien är smart, sofistikerad och underhållande. Hela rollsättningen är spot on och personkemin mellan skådespelarna är oerhört trovärdig och vi blir serverade ett smörgåsbord med snygga dialoger. De luxuösa miljöerna är sobra och spektakulära och fallen är snillrikt uppbyggda med många spännande överraskningsmoment. Med en hel del gliringar och subtil, väl avvägd humor mellan de väldigt olika personligheterna blir det hela heller aldrig stelt och tråkigt.

Redan efter pilotavsnittet kände jag att det här vill jag se mer av och Suits är nu officiellt min nya drog.

Nämnde jag att kostymerna är grymt snygga?

När serien kommer till Sverige har jag ingen aning om men har du tillgång till den på annat sätt så rekommenderar jag starkt att du välkomnar kostymen in i ditt liv!

5 COMMENTS

  1. Jag skulle gärna vilja veta om det är en sådan där serie där varje avsnitt har något ”nytt problem” ala House, Good Wife, white collar etc. Eller om det är en serie som t.ex Mad Men.

  2. Varje avsnitt har ett nytt rättsfall som skall lösas så på så vis är de fristående. Dock bör man, precis som i nämnda serier, följa serien för att få ett bra grepp om de olika personernas liv, bakgrund, intriger etc.

  3. USA Network börjar leverera lite serier som faktisk duger till lite mer än bara slökolla. White Collar och Covert Affairs har funkat bra som tillfälliga substitut när toppserierna har uppehåll men Suits gav mersmak och jag knarkade säsongen på ett par dagar. Bra karaktärer och framförallt Harveys sekreterare som är en personlig favorit

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."