Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

The Letdown – den mörka sidan av småbarnslivet

Att bli förälder på film ser alltid så härligt ut. Du plussar på stickan, har en stor bebis i magen redan vid första ultraljudet, är gravid en kort stund och kommer till slut ut från förlossningen med en enmånadsbebis i famnen och håret och sminket precis perfekt. Magen är puts väck, och sex har du med din partner när barnet sover sött i sin vagga. Easy peasy.

Vi som har gått igenom processen kanske inte riktigt haft samma upplevelse.

I The Letdown får vi se den andra sidan av småbarnslivet. Sömnlösa nätter, livspussel, att lära sig leva i sin nya kropp, och rädslan att tappa bort sig själv. Här sminkas inget och även om en hel del överdrivs för att få till den komiska aspekten, så känns den ärlig och fin i det att föräldrarna som är med går igenom allt det svåra tillsammans och det är den enorma kärleken till barnen som får dem att gå runt.

Audrey (Allison Bell) är mamma till lilla Stevie, och tillsammans ska de gå i föräldragrupp. Det går sådär för henne, men det går faktiskt sådär även för de andra föräldrarna, även om vissa målar upp en putsad och perfekt fasad. I gruppen har vi hela spektrat, bland annat karriärkvinnan, hemmapappan, fläckfria mamman, den jobbiga föräldratvisten och den unga rebellen.

En av mammorna i föräldragruppen spelas av den hysteriskt roliga Celeste Barber (hett tips är att följa henne på Instagram, sjukt rolig!), och hon är en sån genuint snäll och tokig mamma att jag blir helt inspirerad.

Jag älskade att titta på den här serien. Den både ger mig stöd i mitt eget småbarnskaos, samtidigt som den ger mig en känsla av att det kanske går ganska bra ändå, trots småbarnskaoset.

Du kan se hela första säsongen av The Letdown på Netflix. Se den om du är förälder, barnfri, eller bara vill se sköna människor hitta sig själva och sina nya liv.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.