Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Lovande start på Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 2

shield

Innehåller spoilers för Agents of S.H.I.E.L.D säsong 2, avsnitt 1 och 2

Förra veckan skrev jag om första säsongen av Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D, som började segt men verkligen tog sig i slutet av säsongen, när handlingen vävdes ihop med händelserna i Captain America: The Winter Soldier, där terrororganisationen Hydra infiltrerade Shield och fick organisationen att kollapsa (med det ödmjuka målet: världsherravälde).

Nu har säsong två haft premiär, och så här två avsnitt in lovar det redan oerhört mycket mer än säsong ett som helhet. Mer spännande, snyggare och såklart – som det ska va nuförtiden – mörkare. En psykopatisk Ward inburad i en högteknologisk fängelsehåla i källaren, där han försökt ta livet av sig, och en Fitz som är hjärnskadad efter att ha överlevt en nästan säker drunkning i slutet av förra säsongen. En stor del av hans vetenskapliga förmåga verkar vara borta,  han finner inte orden och tankarna när han försöker konstruera saker och lösa problem. Och ännu supersorgligare blir det när det framgår att den Simmons som han pratar med, och som stöttar honom, i själva verket bara finns i hans eget huvud. Egentligen har hon lämnat gänget, eftersom hon trott att Fitz skulle återhämta sig bättre då (vilket ju verkar lite ologiskt, med tanke på vilket tajt team de hela tiden varit).

Agent Coulson försöker bygga upp en ny Shield-organisation – vilket innebär en del nya ansikten både i förgrunden och bakgrunden på organisationens nya, hemliga högkvarter. Organisationen måste nu jobba  mer underjordiskt, eftersom samhället ser dem som fienden. Det hela började dessutom med en härlig tillbakablick till slutet av andra världskriget, när Peggy Carter, Jim Morita och »Dum Dum« Dugan från Captain America-filmerna slår ut det man trodde var det sista av Hydra. En fin blinkning till den kommande Agent Carter-serien, som ska visas i Agents of Shields säsongsuppehåll. Och såna crossovers mellan de olika Marvel-serierna och filmerna gillar man ju!

coulson
Supermystiskt!

Tankar efter de två första avsnitten:

– Lucy Lawless presenterades som en av de nya skådisarna inför säsong 2, men dör redan i avsnitt 1? Det var ju snopet, minst sagt.

– Agent Coulson drabbas av ”episodes” – regelbundna anfall då han karvar in mystiska symboler och mönster i väggen. Samma mönster som finns på den obelisk som agenterna är ute efter. Agent May stöttar honom och dokumenterar hans karvande – men vad betyder symbolerna? Och var ska det sluta för Coulson?

– Visst måste väl Simmons komma tillbaka på riktigt? Jag hoppas verkligen att det här med Fitz hallucinations-version av henne inte är ett sätt att fasa ut karaktären från serien. En av de saker jag hittills saknar mest är just det här myset som gänget haft, och som främst utgått från just FitzSimmons och deras brittiskt nördiga gnabbande och stöttande av varandra. Plus att Simmons är en grym karaktär, rent allmänt.

– Den nya karaktären Mack verkar ha en bra effekt på Fitz – med sitt tålamod och sin tilltro till att Fitz fortfarande ”har det” lyckas de tillsammans få fram ett vapen mot Creel – mannen som kan absorbera alla material han rör vid och därmed är superfarlig. Verkar lovande. Kanske är det Mack som kan hjälpa Fitz att jobba upp sin geniförmåga igen.

– Kyle McLachlan spelar Skyes pappa! Som samarbetar med Reina, som har stulit Obelisken och som inte verkar jobba med Hydra längre. Så många frågor kring detta! Vad är Skyes pappa egentligen, och vad tänker han göra om han hittar henne?

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D säsong 2 visas just nu på ABC i USA

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.