Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Love, Death + Robots

Netflix rekommenderar rätt mycket olika serier och filmer för mig. Jag har nog 98 % match med i princip hela deras innehåll tror jag, så ganska långt ifrån alltid är det som jag håller med dem dock, men ibland slår de verkligen huvudet på spiken. Och vad kan egentligen gå fel med en serie som heter Love, Death and Robots? Inte så mycket visade det sig.

Bakom serien står David Fincher och Tim Miller, och den är uppbyggd av 18 fristående avsnitt på mellan 6-17 minuter ungefär. Som skitsnygga minifilmer för den som inte har för mycket tid till övers. För om det är något du får i Love, Death and Robots så är det snygga produktioner på så lite tid som möjligt. Jag var inte helt såld på alla avsnitt, men jag hade inget att klaga på vad gällde grafik eller effekter. Här varieras animationsstilar hejvilt, och ingen är den andra lik.

Apropå lik, så är ”Death”- delen ganska väl förekommande genom hela serien. Det är snarare nivån av blodighet som varierar, men den är aldrig helt frånvarande. Det kan vara allt ifrån att Hitler dör genom death by suffocation i en gigantisk jello, eller att ett gubbslem blir sliten i stycken av en prostituerad cyborg. You name it, Love, Death and Robots har det.

Ett alternativ för Hitlers liv kanske kunde vara att kvävas av en gigantisk jello?

Av alla avsnitt i den här serien är det några som sticker ut lite extra, och vid ett flertal gånger sa vi här hemma i soffan att vi skulle velat se avsnittet som en långfilm istället då det var en så sjukt cool plot. Som i det första avsnittet ”Sonnie’s Edge”, där vi får följa en fighter som vägrar att vika sig. Avsnittet lämnar en känsla av att vilja ha mer, men det var tveeggat då det var en smula brutalt, vilket kan vara jobbigt att titta på en längre stund.

Avsnittet ”Three robots” är min absoluta favorit. Det handlar om tre robotar som är på semester i en postapokalyptisk storstad. Här är det humor med en svart bakgrund, då vi skrattar medan det ligger döda människor i varje gathörn. Trots att detta är mitt favoritavsnitt så ska det tilläggas att alla avsnitt håller en hög nivå, men alla föll inte mig i smaken. Vissa var lite väl råa och hade onödigt mycket naket. En genomgående trend var dock den höga nivån på det visuella. Det ena avsnittet är snyggare än det andra.

Tre robotar på semester

Vi får också bland annat se när en bonde måste rädda sin gård från transdimensionella insekter, hur det skulle vara om varulvar gick bland oss, och hur livet skulle se ut om yogurt tog över. Alla avsnitt levereras med genialiska manus och en animationsstil som passar perfekt till ändamålet.

Som du kanske förstått vid det här laget så tycker jag att du bör se denna serien snarast. Och när du har gjort det vill jag höra vilket avsnitt som du tyckte var bäst!

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.