Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Magsjuk? Perfekt tid för bingening!

Magsjuka ni vet, det brukar dyka upp så här i vintertid. Särskilt för oss småbarnsföräldrar. Inte för att magsjuka är särskilt kul, men det är också en av riktigt få stunder då en kan få ligga nerbäddad i soffan hela dagen och bingea dåliga serier (ja, eller bra serier går ju såklart också bra) utan att du känner att du egentligen måste städa nåt eller tvätta eller nåt annat av de tusen grejerna du behöver göra. Nä ligg där och må dåligt och i hemlighet också lite bra, inombords, gömt bakom illamåendet och feberfrossan.

Så här är det. Jag ser rätt mycket på serier. Problemet är att jag ser mest med min man som faktiskt nästan uteslutande vill se bra serier. Alltså då riktigt bra serier. Inte såna hjärn-bortkopplande serier som jag vill se, och nästan aldrig crime. Det lämnar rätt lite till ingen tid för de små pärlorna jag hittar. Förutom när jag är sjuk då vill säga.

Som ni kanske förstått har jag precis varit sjuk. Det händer inte så ofta i min familj att det är jag som blir sjuk, och väldigt sällan så pass att jag inte kan jobba, men så var det nu i alla fall. Så jag passade på att mätta mitt crime-behov, med The Following, där Kevin Bacon spelar den alkoholiserade och sammanbitne FBI-agenten Ryan Hardy.

The Following börjar verkligen coolt. En seriemördare visar sig ha massa fans som går på killing spree och vill fria sin förebild och följa honom i sann kultanda. De mördar urskillningslöst och verkligen ingen går säkert. Och de är starkt organiserade och har infiltrerat ALLT! Serien levererar chock på chock från början till slut.

Ganska snabbt spårar det ur som ni kan förstå. Och så mycket som de mördar och offrar sig själva så måste deras gäng minska i snabb takt, även utan polisens hjälp.

Nu är jag ju frisk igen, men blev nog lite skadad av min magsjuke-serie för nu känner jag mig inte trygg nånstans! Nu ser jag mördare i varje gatuhörn och butik.

Alla tre säsonger av The Following finns att streama på Viaplay.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.