Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Marcella – Britterna gör det igen

marcella

Efter succén med Bron ville Netflix släppa en lika fängslande och intressant serie. De landade med Marcella, även den skriven av Hans Rosenfeldt, och här är det spänning på hög nivå. Alla har en dold agenda – och den ena är mörkare än den andra.

Therese och Embla har tagit en titt.

EMBLA: Alltså, kommer det en ny deckare från det brittiska imperiet så är jag beredd att ställa in det mesta för att kasta mig över den. I 99% av fallen blir man ju mer än bara nöjd – så även den här gången. Långt mer. Om Marcella hade jag nästan inte läst någonting alls och det är alltid lite roligare att titta om man bara får en titel i knät tycker jag. Och jag överdriver inte när jag säger att redan efter första scenen, som bara är typ 20 sekunder lång, visste jag att jag älskade serien. Hur kände du, Therese?

THERESE: Jag kände precis likadant. Den ger enorm mersmak! Jag tycker nog att man bör se den utan att veta för mycket på förhand dock. Vad vi kan säga, utan att spoila för mycket, är att den handlar om en kriminalinspektör som återgår till tjänst, efter en lång föräldraledighet, då en seriemördare hon tidigare utrett slagit till igen. En ganska klassisk plot, men här känns det som att något mer ligger och bubblar under ytan.

EMBLA: Jag håller verkligen med. Man skulle kunna beskriva den väldigt enkelt och få den att låta som vilken dussindeckare som helst. Med undantaget att det är en kvinna som är polis och har en komplicerad relation hemma, då. Men man märker ganska snabbt att Marcella har så mycket mer ingredienser som gör den både unik och sevärd. Den håller ett järngrepp om en, samtidigt som den ändå tar sig tid att få en att hinna bry sig om alla olika spår och karaktärer. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: bryr man sig inte om karaktärerna kvittar resten av handlingen. Dock så är ju inte karaktärerna lika utmålade och personliga som i exempelvis Bron, där man lär känna dem väldigt väl. Ändå lyckas man få ett engagemang hos tittaren, vilket jag tycker är snyggt. Jag är liksom inte ens så säker på att jag gillar huvudkaraktären, liksom.
Tycker du att den har några svagheter egentligen, Therese?

THERESE: Om man ska säga något så är det att så många av karaktärerna ser nästan likadana ut. Alla män verkar ha gått till samma barberare på Söder. Det gör att jag ibland blandade ihop sidospåren lite i början. Kan vara att det är ett genidrag då jag nu brygger konspirationsteorier. Vad tycker du, har den fler svagheter? Det är inga dåliga rollprestationer så långt ögat kan nå i alla fall, den har en enormt fängslande handling och ett riktigt snyggt foto.

EMBLA: Haha, jag hade inte tänkt på det att alla ser likadana ut, nu måste jag såklart kolla upp det. Nej jag håller med. Ett visst sidospår var något segdraget i början men det tog sig så snabbt att jag inte ens kan ta upp det. Det KAN ha berott på för lite kaffe den dagen också. Nej det här är en måste-se-serie för alla som gillar… eh… sjukt bra tv? Det borde inkludera de flesta och definitivt alla av våra finsmakande läsare.

THERESE: Ja, om det enda negativa jag kan komma på är en populär längd på skägg så har den minsann inte många minus. Man ska ju plöja deckare på sommaren, och detta är mitt absolut hetaste tips!

Hela första säsongen av Marcella finns på Netflix.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.