Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Marvel’s agents of S.H.I.E.L.D – nu med hel trailer

S_H_I_E_L_D__55070

Uppdaterad onsdag 15 maj med hel trailer!

Om du inte kan få nog av Marvel-universat har du fina tider framför dig – särskilt om du dessutom är ett Joss Whedon-fan! I fredags blev det nämligen klart att det blir en första säsong av Marvels första tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. Den kommer sändas på ABC, och skaparen är Joss Whedon tillsammans med sin bror Jed Whedon och dennes fru Maurissa Tancharoen.  De har samarbetetat tidigare i serien Dollhouse och webbserien Dr Horribles Singalong Blog, och känns som ett bra team för en superhjälte-serie om ni frågar mig.

S.H.I.E.L.D är alltså namnet på den underrättelse- och brottsbekämpningsorganisation som förekommer i Marvel-världen, och som finns med i till exempel filmerna Thor, Iron Man och The Avengers. I tv-serien kommer Clark Gregg reprisera sin roll som agent Phil Coulson (som han gjort i ovan nämnda filmer), som samlar ihop en liten utvald grupp av specialtränade agenter för att undersöka det nya, det främmande och det okända över hela världen. Coulsons team består av Agent Grant Ward (Brett Dalton),  specialutbildad i strid och spionage, Agent Melinda May (Ming-Na Wen) proffspilot och kampsportare, Agent Leo Fitz (Iain De Caestecker), lysande ingenjör,  Agent Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) biokemi-geni, och den nyanställde hackern Skye (Chloe Bennet).

marvels_agents_of_shield_640_large_verge_medium_landscape

Det finns ännu inget datum för när serien ska börja sändas, men i söndags släpptes en första teaser på 30 sekunder från serien. Inte mycket att gå på med andra ord, men man kan ju i alla fall konstatera att det inte verkar vara någon brist på varken explosioner eller slagsmål.

Uppdaterat! Bara två dagar efter att den superkorta teasern släpptes så kom en hel trailer på 3 minuter, som såklart ger en mycket tydligare bild om vad det handlar om och hur det kommer se ut. Ett klipp anknyter också till det som många undrar, det vill säga hur Agent Coulson egentligen har kommit tillbaka, med tanke på vad som hände honom i The Avengers… Ingen direkt förklaring på det i trailern dock, men det lär väl utvecklas i serien.

Och det ser ut som man kan tänka sig att en superhjälteserie ska – action, spänning, avancerade fordon, personer med speciella förmågor (både övernaturliga och mer ”inlärda”), och så lite humor, precis som man vill ha. Hoppas att serien lever upp till förväntningarna helt enkelt!

Fortfarande finns inget premiärdatum, men ABC har i alla fall sagt att serien ska sändas i USA på tisdagar kl 20, till hösten.

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.