Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Nedräkningen fortsätter – Serier i politisk anda

america-1

Nedräkningen fortsätter. Vi har tidigare tipsat om lite klipp att spana in inför det amerikanska presidentvalet imorgon. Nu tänkte vi tipsa om några serier att se som följer den amerikanska politiken. Kanske att något att binge-kolla dessa dagar.

 

House of cards

house-of-cards

Detta är verkligen mitt topp-tips att se inför presidentvalet. Kevin Spacey och Robin Wright gör båda fantastiska rollinsatser som det maktgalna politiska paret. Finns att se på Netflix och vi har recenserat alla säsonger med gott betyg.

 

Vita huset

vita-huset

I den här serien får man följa personalen i Vita huset under ledning av president Bartlet, spelad av Martin Sheen. Den kretsar kring allt arbete som omger presidentskapet, men även personliga bitar och lite skandaler får plats så klart.

 

Madam Secretary

ms

Denna dramaserie följer Dr Elisabeth McCord (Téa Leoni) när hon ska försöka balansera livet i politiken samtidigt som hon vill ha ett sunt familjeliv.

 

Veep

dsuop3zklby-market_maxres

I denna komediserie får man följa Selina Meyer (Julia Luis-Dreyfus), vicepresident till en ordentligt inkompetent president. Meyer har ett team av till synes kompetent personal, men som under ytan inte har så stor koll som de låter påskina. En bitig och rapp konversation och rå humor är vad den här serien har att bjuda på. Finns på HBO Nordic.

 

Parks and Recreation

parks-and-rec

Jag älskar den här serien! Den figurerar mer kring kommunal politik, så det får bli en hedersomnämning. En mocumentary med härliga karaktärer och underbar humor. Har ni inte sett den så borde ni göra det på studs. Alla säsonger finns på HBO Nordic.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.