Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Newsroom är tillbaka!

The-Newsroom

Newsroom är tillbaka med en ny säsong och mycket är sig likt. En del saker har dock förändrats  -introt har bytts ut och istället för det baktunga av gammelmedia präglade, nostalgiska montaget bjuds vi nu på ett intro av modernare snitt. Det kan tyckas vara en liten detalj, men efter två avsnitt tycker jag ändå att Newsroom känns både piggare och säkrare i sin form, och det återspeglas i nämnda intro. Karaktärerna brottas fortfarande med sina neuroser men framstår som mer sympatiska än förra säsongen och framför allt känns de kvinnliga rollerna mer välskrivna och den värsta misogynin har tonats ner. Tack för det Aaron Sorkin.

The_Newsroom_54599

Han har även anammat en ny struktur. Det finns en längre storyline som löper genom hela säsongen och första avsnittet inleds med ett förhör av Will McAvoy där han får stå till svars för ett reportage som potentiellt har skadat nationen. De har rapporterat om en ”Operation Genoa” där amerikanska soldater eventuellt har använt saringas mot civila. Edward Snowden spökar i kulisserna och den röda tråden känns både relevant och trovärdig. Utöver den historien får vi se nyckelkaraktärerna driva enskilda storys som de brinner för – ett utmärkt sätt att gestalta deras drivkrafter och avsikter. Redan i första avsnittet avhandlas Khaddaffi, Tea Party-rörelsen, DSK, Drönare och Occupy Wall Street så fonden för säsongen verkar vara 2011.

Jag var inte överförtjust i första säsongen vilken ni kan läsa om här, men jag har en bättre känsla den här gången. Serien känns mer trygg i sin form och jag kommer med spänning följa förvecklingarna kring Operation Genoa.

Newsroom visas nu på C More, Filmnet och HBO Nordic

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".