Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Northern Rescue – Ojämnt familjedrama i mysig kuststad

Betyg

Efter att plötsligt ha förlorat sin fru flyttar John West (William Baldwin), befälhavare på räddningstjänsten, hem till Turtle Island Bay med sina tre barn. Familjemedlemmarna försöker handskas med Sarahs död och den nya tillvaron. Till sin hjälp har de Sarahs syster (Kathleen Robertson) som dock har sina egna problem att tampas med.

Netflix känner mig ganska väl vid det här laget, men min smak är liksom många andras väldigt blandad. Ibland får jag förslag som jag faktiskt blir ganska förolämpad av, men Northern Rescue är inte ett sådant. Att ett familjedrama dyker upp som ett tips på något jag borde kolla in är inte direkt oväntat. Jag dras till familjedrama med mycket fokus på relationer som bin dras till honung. Att jag dessutom är smått besatt av trivsamma serier och filmer som utspelar sig i mysiga kuststäder är inte heller någon hemlighet. Vem vill inte bo nära vatten? Det står åtminstone på min Bucket List – sedan länge.

Jag har ett behov av att regelbundet ha en mysig och trivsam familjeserie i mitt liv. Utan en sådan känns det tomt. Fantastiska familjedraman som Parenthood, Brothers and Sisters och This Is Us är sällsynta, det görs betydligt fler bra serier i andra genrer. I alla fall känns det så. Tämligen desperat är jag med andra ord, vilket gör att jag tvingas testa mig fram trots att jag redan från start är ytterst tveksam. En serie som faktiskt visade sig vara bättre än förväntat var Chesapeake Shores och med denna i åtanke tog jag mig hoppfullt an Northern Rescue.

Skådespelarna

Varken William Baldwin eller Kathleen Robertson är skådespelare som får mig att vilja titta. Tvärtom. Här funkar de emellertid förvånansvärt bra båda två. De är i alla fall inte sämre än någon annan i denna serie. Just bristen på intressanta skådespelare är ett av seriens problem. Det är inte det att de är direkt dåliga, men de är inte heller särskilt bra eller minnesvärda. Möjligtvis med undantag av Amalia Williamson som spelar Maddie. Hon är den enda som jag vill se mer av.

Miljö och story

Northern Rescue är en samproduktion mellan Netflix och kanadensiska tv-kanalen CBC. Skog, berg och hav plus vackra vandringsleder, ja tack! Miljöerna är härliga, men Turtle Island Bay finns tyvärr tydligen inte i verkligheten, utan är en fiktiv kanadensisk stad i Ontario. Varje avsnitt innehåller en sidohistoria där Baldwin, pappan i familjen, räddar någon. Merparten av dessa historier känns lite småkrystade, överflödiga och tämligen ointressanta. Detsamma gäller tyvärr även vissa av familjemedlemmarnas sidohistorier.

Varför fortsatte jag ändå att se klart hela säsongen?

Den del av berättelsen som involverar Maddie, den äldsta systern, blev jag faktiskt nyfiken på. Resten fungerade mer som slötittande medan jag exempelvis sorterade strumpor. Serien är ojämn, men efter ett par halvtrista avsnitt avslutades säsong 1 faktiskt med ett par ganska bra cliffhangers. Om serien får ytterligare en säsong ger jag den nog en ny chans trots allt. Eller inte.

Northern Rescue Säsong 1 (10 eps) finns på Netflix.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.