Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Ny säsong av Silicon Valley – Bra eller Windows Vista?

communityimage1428691468
Strike a Bro Pose

Silicon Valley är tillbaka med en ny säsong. Den förra slutade i kaos då Richard både vann och förlorade – han vann i rätten mot Hooli och fick en bra slant för sitt bolag Pied Piper men det innebar även att han blev avsatt som VD av den nya styrelsen.

(Disclaimer: På grund av en teknisk lösning som grabbarna på Pied Piper säkerligen skulle kunna styra upp i sömnen har jag bara sett ett avsnitt istället för de tre som fanns tillgängliga för förhandstitt)

Anyhoo.

Jag har verkligen gillar de två första säsongerna av Silicon Valley. Det har varit rappt, roligt och skrivet med fingertoppskänslig nördighet. Upphovsmännen har verkligen koll på branschen men referenserna är inte bara riktade till folk med kompletta årgångar av Wired. Det jag kan sakna nu när tredje säsongen rullar igång är någon form av karaktärsutveckling. Richard är fortfarande lika delar tafatt och passivt aggressiv, Erlich har samma grandiosa självbild och avsaknad av ryggrad, Dinesh och Gilfoyle kivas vidare på tomgång och Jared är samma gamla strykrädda hund. Det känns lite trött.

Känslan (återigen; jag har sett ett avsnitt) är att säsongen kommer fokusera på Richard återkomst. Hur han ånyo ska få kontroll över Pied Piper och hur ska han hålla Gavin Belsons Hooli på armlängds avstånd. Jag hoppas att jag har fel –  för det är när kollektivet jobbar som Silicon Valley är som bäst. Richard är i ärlighetens namn den minst intressanta karaktären. Och jag hopppas att den smarta humorn får ta mer plats. Det första avsnittet lockade på sin höjd fram ett par fniss och det räcker inte om jag ska hålla upp intresset en hel säsong.

Silicon Valley visas på HBO Nordic och nya avsnitt läggs upp varje måndag

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".