Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Ozark är tillbaka

På fredag misstänker jag att det kommer streamas Netflix utav bara helskotta då säsong 2 av Ozark har premiär och undertecknad har fått ta del av de fem första avsnitten. När vi nu återser familjen Byrde smider de planer på att öppna ett casino för att kunna tvätta pengar för den mexikanska kartell de började flankera sig med i säsong 1. Kartellen har sänt sin elegantaste dobermann (en underbart ond Janet McTeer) att övervaka affärerna. Hon lovar Marty Byrde (Jason Bateman) att göra saker med hans genitalier som sänder en smärta till min nedre region (då ingår inte ens dessa attiraljer i min biologiska uppbyggnad) om han försöker lura kartellen. Det skall kringgås lagar genom att göra lite skumraskaffärer med politiker i spelkomissionen och detta har fru Wendy Byrde (en strålande Laura Linney) i en liten ask då hon verkar ha slängt all snällhet och ”Vad du själv icke vill att man skall göra dig, det må du ej heller göra någon annan” ut genom närmsta fönster. Marty är fortfarande försiktigare men det är hans personlighet, snarare än rädsla som gör det. Man kan faktiskt säga att familjen Byrde är tagna som gisslan på grund av sin anknytning till tung kriminalitet. Det är lätt att vara efterklok och de största förlorarna i familjen Byrde är de två tonårsbarnen, Charlotte (Sofia Hublitz) och Jonah (Skylar Gaertner) som måste anpassa sig efter föräldrarnas nycker i tid och otid.

Härliga familjen Snell (Lisa Emery och Peter Mullan).

Det som gjorde säsong 1 av Ozark så förträfflig bygger man inte vidare på i säsong 2 utan man fortsätter att glida på framgångsvågen. Personligen tycker jag att det är bra för det är oftast när serier med en omåttligt framgångsrik inledning försöker på tok för mycket i den uppföljande säsongen. Nej, här glider man vidare på lugnt vatten och spelar med vad man har skapat fast med lite nya ansikten. De mest intressanta karaktärerna från säsong 1 är kvar och till min glädje får föregångaren av alla redneck familjer mer utrymme i form av Jacob (bästa Peter Mullan) och Darlene Snell (suveräna Lisa Emery). Paret Snell är ett kapitel för sig och jag blir lika förväntansfull varje gång de hamnar i bild för man vet aldrig vad dessa två dårar skall hitta på härnäst. Om du slår upp ordet ”oförutsägbar” i ett lexikon är det förmodligen ett foto på dessa två tokstollar. Mullan och Emery är så jädra bra helt enkelt! Scenen när Darlene pratar med en socialsekreterare om att husera ett fosterbarn är nattsvart men samtidigt kan jag (hemska människa) inte hålla mig för skratt då det är så dråpligt.

Ruth (Julia Garner) läxar upp Marty (Jason Bateman) i vanlig ordning.

En annan favorit som får mer spelutrymme är Ruth Langmore (Julia Garner, lägg namnet på minnet) som är en yngre redneck med sin egen agenda. Kan inte gå in på vad hon hade för sig i säsong 1 för dem som bodde under en sten förra sommaren men hon har fått ännu mer att ta sig ann nu då hennes gangster till far släpps ut ur fängelset. Hon borde vara på reklamaffischer för metoo-rörelsen för jisses vad hon läxar upp männen, oavsett om det är snuskgubbar i rullstol eller dubbelt så stora killar i sin egen ålder som jävlas med henne, du vill inte hamna på hennes shitlist. Det är birollskaraktärerna som tar över i säsong 2 men det gör mig faktiskt ingenting för som de gör det. Det är våldsamt i vanlig ordning och Ozark håller mig fortfarande intresserad men inför en eventuell fortsättning får man lägga i en högre växel för att behålla farten. Happy bingeing i helgen gott folk!

Säsong 2 av Ozark släpps hos Netflix på fredag den 31:e augusti

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.