Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Piers Morgan Tonight – ett haveri

Piers och Larry

Christopher blev nyligen gråtmild då Larry King tackades av efter att ha tjänstgjort som intervjuare på CNN i ungefär 200 år, och visst det var både ett välregisserat och värdigt avslut på en ohyggligt lång karriär. Genom åren har han intervjuat allt och alla, men började i ärlighetens namn tappa greppet redan för 10 år sen då han blev påtagligt virrig i rutan. I vissa fall verkade han till och med sämre påläst än mellanmjölksmannen Skavlan och många kändisar såg rätt mörka och förvirrad ut när intervjun var över.

Larry King var i allt för många år mer av en institution än en skicklig intervjuare och dessutom den enda fixstjärnan på CNN förutom Anderson Cooper så när han väl bestämde sig för att gå i pension (eller om någon annan bestämde det åt honom?) fick cheferna på kanalen något desperat i blicken. Vem ska ersätta Larry? Mannen med hängslena och radiomicken. The original murvel liksom.

Piers Morgan

Piers who? Ja, den reaktionen måste kostymerna på CNN har räknat med eftersom det i en månads tid frekvent rullade en självförhärligade spot som hette ”Who is Piers Morgan?”

”My style is cheeky and I want answers. Call me obnoxious, call me british, but do not call me boring” – allt levererat med hans självgoda uppsyn och pompösa framtoning. Han påminner faktiskt en del om Hans Wiklund. Båda snörper med munnen på exakt samma sätt när de är särskilt nöjda med en ”vass” formulering. Samma självbelåtenhet och dumdryga ego.

”Piers Morgan Tonight” gick ut hårt första veckan. Oprah, Ricky Gervais, George Clooney, Condi Rice och Howard Stern.

Piers firar miljonerna som han lurat till sig från CNN

I trailern för programmet drog de på två frågor (som man får förmoda var bland de bättre)

Klipp till Piers  med inkännande tonfall: ”How many times have you been properly in love?” ”Did you ever contemplate failure starting up you own network?”

Klipp till Oprah: ”Oh you are good, you ARE good”

Klipp till Piers som snörper med munnen.

Klipp till Oprah i vimmelsammanhang ”That was the most intense interview I´ve done in years!”

Va?

På riktigt? Titta gärna själva på CNN eller ladda ner programmen som podcast och bedöm själva.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".