Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

The Rain – inget nytt under solen när danskarna slår ihop sina påsar med Netflix.

 

Förväntningarna är höga när danskarna och Netflix slår sig samman i den postapokalyptiska serien The Rain. Ett vetenskapligt projekt har gått fel och nu faller ett dödligt virus från himlen så fort regnmolnen tornar upp sig. På några minuter går den smittade personen en plågsam död till mötes. Syskonen Simone (Alba August) och Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) blir tillsagda av sina föräldrar att sätta sig i bilen och fly under dramatiska omständigheter.

De hamnar i en hightec bunker ute i skogen med väldigt mycket proviant. Pappan som verkar ha något med det dödliga regnet att göra ger sig snabbt av då han hävdar att han är den enda som kan ställa saker och ting tillrätta. Mamman dör snabbt då hon av en irriterande och förutsägbar anledning går ut i regnet. I sex år lever Simone och Rasmus i bunkern utan kontakt med omvärlden.

När de sedan lämnar bunkern är det en helt ny värld de kommer ut till. De flesta människor är döda och de som lyckats undvika regnet är hungriga, våldsamma och laglöshet råder. Samtidigt ligger det en ständig oro över när nästa regn ska falla. Jag har fått ta del av de tre första avsnitten och måste tyvärr säga att det är inget nytt under solen här. Här har man lånat mycket från The Walking Dead. Man har bara bytt land, språk och sänkt medelåldern på rollfigurerna. Skådespelarna är stabila men tyvärr har de inte mycket att jobba med då manuset är platt, förutsägbart, förlegat och oinspirerat.

De vanliga klichéerna i denna genren duggar tätt och det finns inget nytt som överraskar. Vad som är lite kittlande är att syskonens pappa sa till Simone att ta hand om sin bror som är ”nyckeln” till allt. Det är faktiskt det enda som gör mig nyfiken på att se mer av The Rain. Men då får det vara en rejäl tvist för att hålla mig kvar för detta är ett koncept man redan har vridit sista droppen ur.

The Rain har premiär hos Netflix den 4:e maj.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.