Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Rapport från Red nose day 2013

Igår var det stor humorfest i England när Red nose visades på BBC. Red nose är en humorgala till förmån för världens barn som dör av bristen på vaccinationer. Hela Englands humorelit och då menar vi verkligen hela eliten är med på varsitt hörn och bidrar med sketcher, rekordslagning och insamlingar av alla dess slag – allt i humorns och välgörenhetens namn. Igår summerades alltså allas insatser. Christopher och Embla diskuterar.

EMBLA: Jag har bara sett klipp från galan förut, aldrig direktsändningen. Det är först nu man fattar hur stort det är för britterna och hur jävla mycket pengar som kommer in. Jag vet inte hur det funkar med galorna här i Sverige (eftersom jag aldrig ser dem), men jag gillar särskilt att vanligt folk, företag och anställda deltar. Allt ifrån den lilla avdelningen på något kontor i Swansea till att staten lovat att matcha totalsumman på vad som kommit in. Kändes mäktigt.

CHRISTOPHER: Ja, vi har i och för sig faktiskt faddergallor, humorgalor och nån annan gala jag glömt namnet på, men Red Nose lyckas verkligen förmedla skillnaden man faktiskt kan göra. Men om vi ska vara helt ärliga, så tittade vi ju mest för att få skratta mer än att få ångest av all skit som händer i världen? Fast jag såg ju på galan för en anledning. The comeback of David Brent. Äntligen skulle jag få veta var han varit i tio år!

EMBLA: Japp, det var ju en av huvudnumren, minst sagt. Så, vad tyckte du om det då? Besviken eller glatt överraskad?

CHRISTOPHER: Besviken? Nooou, som Brent sagt. Men det är klart att mina förväntningar va sjukt höga. Så höga att jag med största sannolikhet bara skulle kunna bli besviken. Men icke! Jag älskade varje sekund. Här skulle jag kunna köra en liten resumé men ni kan ju själva se klippet här nedan så det känns meningslöst.
Titta så återkommer jag.

CHRISTOPHER: Det finns så mycket genialt i det här så jag vet inte var jag ska ta vägen. När han tar oss till sin pub och får noll respons av sina ”kompisar”. När han nervöst skrattar åt att han aldrig haft det bättre i livet. Men detaljen som gör barscenen fantastisk är när killen som han ”reppar” ska han nåt att dricka och Brent räknar upp lite alternativ och avslutar med ”Lilt” är scenen komplett. Googla vad Lilt är och ni kommer förstår vad som gör Gervais till världens bästa komiker.

EMBLA: Jag håller med. Det var stort att återuppliva honom bara för galan. Ett kärt återseende från en Gervais som känts ganska mätt ett tag nu. I övrigt då? Peter Kay är ju en komiker med inte alltför många strängar på sin lyra, visserligen gillade jag Phoenix nights för tusen år sen men resten är ju verkligen sådär. det finns värre exempel men den här delen av brittisk humor är verkligen unken. Lite tjockis-skämt, några dvärgar.. fattas bara en handfull tuttar så har vi Benny Hill.

CHRISTOPHER: Ja, Benny Hill hade inte känt sig utanför om han hade levt och kommit inspringande jagandes ett par tuttar. James Corden dök upp som sin karaktär Smithy från Gavin och Stacey och höll en monolog, kul, men ändå ganska slakt med tanke på tidigare år då han alltid var galans stjärna.

EMBLA: Ja, jag hade stora förväntningar på honom och även om jag tyckte han gjorde bra ifrån sig så var det ju faktiskt inte nåt att jämföra med vad han har gjort förr om åren. Programledarna då? Rob Brydon är ju en favorit och jag tycker alltid han är fin och bra. Men det som gjorde mig gladast är nog att Davina inte fick rollen som ordentlig tjej bredvid tokrolig kille (John Bishop) – en uppdelning som annars utövas friskt!

CHRISTOPHER: Davina! Hon och Steve Blame var mina favoriter back in the days när MTV inte bara var Jersey shore och teenage moms! Att man rullade på programledare under galans tre timmar var en bra sak och höll liv i dom tre timmarna programmet varade. Man lyckades också balansera mellan allvaret och humorn, något man måste vara ett riktigt proffs för att kunna göra. Comic Relief 2013 var ett bra program som jag, om jag har tillgång till BBC 2014 inte kommer missa. Och frågan är väl vem som gör comeback då? Kanske Basil Fawlty?

EMBLA: Åh, jag hoppas verkligen att vi slipper se funny walks. Inte ens i välgörenhetens namn tror jag den humorn åldrats värdigt. jag ska definitivt se det nästa år, men då ska jag göra mig mer beredd på att kastas mellan att bli hulkande ledsen och hickande fnissig.

Om ni har något roligt IP program ni kan ställa in som om ni bodde i england kan ni se hela galan här:

http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/p014yfxz/Comic_Relief_2013_Funny_for_Money_Part_1/

http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/p014yfxz/Comic_Relief_2013_Funny_for_Money_Part_2/

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!