Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension Serier & TV

Ricky Gervais Show (HBO) – Recension

Jag har tre hjältar i mitt liv. Några som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.  Personer som följt mig genom mitt liv. Ja, lite som en trogen flickvän. De är: Dave Gahan (ville jag ha vita Levi´s 501? Ja tack.) Liam Gallagher (”tonight, I´m a rock n roll star”) och slutligen Ricky Gervais.

Jag har nog sett och läst allt som handlar om Gervais sedan 2002. Fråga mig vad du vill om Ricky och jag kan svara OCH ge dig lite bonusinfo.

Hans podcast ”The Ricky Gervais show” är tidernas mest nerladdade. För er som inte känner till podcasten är det helt enkelt Ricky, Stephen Merchant (manus och regikollega) och deras gamla radioproducent, ”the village idiot”, mannen med ett huvud runt som en apelsin – Karl Pilkington. Ricky och Stephen har långa diskussioner  med Pilkington och komiskt guld uppstår. Som att Karl tycker det finns för mycket människor i världen och föreslår att evolutionen skulle pröva en ny väg.  Istället för att skaffa barn, borde man leva sitt liv tills man är 76, så dör man och ur den döda kroppen ploppar en bäbis ut.

Nu har HBO animerat podcasten…

Jag skrattar mycket. Animeringen är briljant. Någonstans mellan Ren och Stimpy och familjen Flinta.  Dem har verkligen valt ut Pilkingtons sjukaste teorier. Men det är ändå något som inte känns hundra. Kanske för jag har hört allt förut. Kanske för att jag blir lite ledsen nu när jag inser att Karl Pilkington inte bara kommer vara min utan snart även hela Amerikas favoritapelsin. Eller ve och fasa, kan det vara så att jag för första gången känner att min hjälte mjölkar ett  projekt. Någonting är det.

Så mitt tips är:  strunta i den animerade serien och handla istället The Ricky Gervais show complete series på Itunes.

Men Ricky Gervais är fortfarande en hjälte. För hjältar dör inte i min värld. Dom får bara lite skrapsår ibland.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vo5oHFGkv8g[/youtube]

3 COMMENTS

  1. Ja, pilkipedia är riktigt bra. Har precis lyssnat om på alla XFM + podcasts i min iphone dom senaste 2 veckorna. Det är minst lika bra som det alltid varit.

    Tycker dom senaste grejjerna är lite sämre. Det är som bäst när Karl säger saker spontant.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *