Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Seven Seconds – Kraftfullt men förutsägbart

I fredags släppte Netflix den nya serien Seven Seconds, en serie som inte låter dig vänta. Den bygger inte upp långsamt och metodiskt, utan kastar in dig direkt och slår till dig rakt i magen. Så där en 7 sekunder tar det för oss att komma in i handlingen.

Vi välkomnas med en bilolycka som helt uppenbart involverade en ung människa på cykel. En polis på väg till sin gravida hustru på sjukhuset hade helt klart tankarna på annat när olyckan skedde, och traumatiserad av händelsen ringer han kollegorna istället för larmcentralen, vilket kan ha varit hans livs största misstag.

Kollegorna verkar inte riktigt ha rent mjöl i påsen och sopar olyckan under mattan, i hopp om att ingen hittar pojken i diket. Man kan ana att det inte är första gången de går utanför lagens banor, men när pojkens cykel ser ut att tillhöra ett känt gäng så får man viss förståelse för att de inte vill ta på sig olyckan. I ett område med gängvåld, korruption och drogproblem kan en smitolycka bli något helt annat, men det kan vara lättare sagt än gjort att sätta dit någon annan för dådet.

Skönt med kollegor som löser problemen för en, eller?

Vid sidan om poliserna får vi följa den påkörda pojkens familj, som kämpar på och söker svar på vad som hänt sin son, en uppgift som inte blir helt lätt när fallet tilldelas den alkoholiserade åklagaren Harper (Clarie-Hope Ashitey) som inte verkar ha ordning på något i sitt liv utom nästa sup. Som tur är får hon hjälp av kriminalaren Rinaldi (Michael Mosley), som lyfter hela deras historie-tråd.

Seven seconds är dov. Som en brummande baslåda som lovar djupa toner hela vägen in i kaklet. Den är inte stormande och tragiskt, inte explosioner och blodiga scener. Vi får inte ens se när föräldrarna får samtalet om sonens olycka, eller pojken själv för den delen (som tur är för mitt mamma-hjärta).

Regina King är fantastisk som den sörjande modern.

Jag gillar Seven Seconds, och inte minst för de operfekta karaktärerna och den verklighet som den speglar. Tyvärr är dock några av karaktärena riktigt tråkiga och väldigt förutsägbara. Några av trådarna blir därför ointressanta att följa, så den hade gjorts bättre i ett mer komprimerat format. Även om tanken är god, och att Veena Sud (The Killing) har skapat en historia som är både relevant och involverande, så drar det förutsägbara ner mitt intresse alltefter historien går vidare. Med det sagt tycker jag ändå att den är sevärd och en sån här serie passar perfekt för mörka kalla vinterkvällar.

Hela säsongen av Seven seconds kan du streama på Netflix.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.