Senaste Kommentarer

Top Commenters

SVT Retro: avsnitt 1&2 – barnstjärnor och Ztv

Inlägg av Embla Sue Panova den 15 juli 2015 i

Serier & TV

retro

”Åh, mäktigt! Han är tillbaka!” sa min man när vi igår kollade upp förhandstittarna för oss pressfolk. ”Vem då?” frågade jag, ganska onyfiket ska erkännas. ”Jens Von Reis! Med Retro!”. Det var inte långt ifrån att jag satte Double Dipsen i halsen! Peppen var ett faktum.

Ni som missade första säsongen av Retro kan gärna läsa vad som i det närmaste är hyllningstexter om programmen. Förra säsongen bjöd nämligen på bland annat avsnitten Irriterande hits, Tracks och Videovåld – så för guds skull kolla in dem om du inte redan gjort det!

Andra säsongen tar vid med samma geniala temauppdelning och i avsnittet ”Ung och berömd” får vi träffa barnstjärnorna som var så enorma när det begav sig att deras liv aldrig skulle bli sig lika igen. Cory Feldman, Drew Barrymore och Anton Glanselius är bara några vars liv förändrades totalt när de slog igenom på vita duken. Vi får också återse River Phoenix, som ju var enorm när det begav sig och vars trasiga liv fick ett tragiskt slut.

I andra avsnittet avhandlas det som i tv-världen förmodligen utgjorde det viktigaste inflytandet i min ungdom, nämligen Ztv. Denna punkiga ungdomskanal vände helt och hållet upp och ner på tv as we knew it med program som Estrad, Terror tv och Tommy Time. Det här är en memory lane jag bara har gått runt och väntat på att få göra och efteråt vill jag bara sätta mig koma alla avsnitt av briljanta Knesset hela natten.

Åh, det är verkligen nostalgi av den högre skolan när Retro är igång igen! Jens halvtimmesprogram är, å ena sidan, precis lagom för att man ska få ett tajt program med återblickar som är så spot on att man smäller i sig dem som en fet unge panikäter sitt lördagsgodis i vetskapen om att på söndagen åker påsen in i skåpet igen. Å andra sidan skulle jag önska mig timslånga avsnitt varje gång, för det är liksom omöjligt att få nog!

Så gör nu som Rob n Raz alltid gjorde i klassiska Ztv programmet Clubhopping – säg  ”TJÄNNA” till sommarens bästa program!

Premiär för första avsnittet av Retro är 22 juli (SVT), sätt alarmet redan nu för du vill inte missa den här chansen att resa tillbaka i tiden.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg