Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

SVT visar turkiska thrillerserien Lögnen

Foto: ATV

Det är inte ofta vi ser program på andra språk än svenska och engelska i SVT, särskilt inte när det gäller dramaserier.  Lite danska då och då, lite norska, italienska och nån gång franska, det är väl ungefär det. Men turkiska, när såg ni senast ett turkiskt program i SVT över huvud taget? Men det kan det bli ändring på nu, när SVT som första tv-kanal i norra Europa ska visa den turkiska thrillerserien Lögnen, som blivit en succé i upphovslandet. Seriens huvudperson är Aylin, en ung kvinna som är lyckligt gift och har en son med Selim. En dag får Aylin veta att det flygplan som Selim skulle ha åkt med har kraschat, men efter en tid av ovisshet visar det sig att hennes man aldrig klev ombord. Aylins värld slås i spillror när det visar sig att hela hennes liv är byggt på en lögn.

Den dramaturgiska frågan som ställs är hur långt är hon villig att gå för att ta reda på hur saker egentligen ligger till?, och detta får tv-tittarna följa i hela 50 (!) avsnitt.  Första avsnittet visas 19.30 13 januari och sen varje vardag i tio veckor framåt. Den enda titten jag har fått är den 30 sekunders trailern som SVT tyvärr inte låter oss bädda in, men som ni kan se här, så det är väldigt svårt att få någon uppfattning om kvaliten. Min erfarenhet av turkiskt tv-drama är, så att säga, obefintlig. Men heder åt SVT som stoppar in lite annat i tablån än bara det gamla vanliga!

19 COMMENTS

 1. Bättre att se serien FÖRST, och kommentera senare tycker jag.
  Förstår inte anledningen att vara pessimistikt! Serien är kanon och verkar mycket spännande, när jag såg första avsnittet.
  Kvalitén är inget att klaga på som vissa antyder, den sändes ju även i HD.
  Varför gnälla?

 2. Kan ditt hemland göra en dyrare propaganda än Turkiets då? ingen spyr av det förutom du och andra som du som hatar turkiet pga gamla historier :)) skaffa dig ett riktigt liv och sluta hata ett land som du inte kan stå emot :)) 

 3. filmen YOL är  en väldigt väldigt gammal film som nästan alla har glömt förutom du pga en viss anledning förstår jag :)) 

 4. Det är ju så lätt att förstå anledningen tycker jag. pga vissa  gamla historiska skäl eller avundsjuka gör att folk kan inte hålla sig och gör ett vredesutbrott på det här sättet :)) de personerna är bara ute efter svartmåla turkiet och det förstår man direkt:)) stackars avundsjuka människor som inte har något positivt liv för sig :)) 

 5. I turkiet är man otroligt duktiga på att göra serier. Fantastiska skådespelare! Jag har sett några i Kroatien och blivit ”biten”. Eftersom jag inte förstår språket fick jag läsa den Kroatiska texten som jag förstår lite av. Jag har väntat ett par år på att någon serie skulle komma hit  och nu kan jag läsa och förstå bättre. Jag tycker att hela svenska folket skulle luta si tillbaka och titta på annat än det vi är vana vid.  .

 6. du behöver inte se filmen! alla behöver inte se den, det räcker med att många många andra personer följer filmen! En nyhet det. ärr upphandling på Svt med en ny Turkisk film. D u behöver inte se den också.

 7. En film som skulle göra succe här i sverige är( Vargarnas dal) Kurtlar vadisi.Otrolig spännande film har sett den själv men skulle kunna se den om o om igen. Något o bita i för SVT  kannske.Vad det gäller den serien som går nu är helt ok. Jag tycker inte man skall dra för hastiga slutsatser förrän man sett serien minst kanske 10 avsnitt.Det finns så otrolig bra skådespelare som har kannon filmer o serier. Heja SVT

 8. Du kan få svaret på den länken! https://www.facebook.com/pages/L%C3%B6gnen/395553767196910?fref=ts

  lögnens fbsida och där är den låten nu 

 9. Tycker de e toppen att de visar turkiska serier, serierna har blivit så populär i hela världen o hoppas efter lögnen att de lägger in mer i svt

 10. Tycker att serien lögnen är bra, bra skådisar och annorlunda än det vanliga som alltid sänds. Så varför inte testa fler av det Turkiska. 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.