Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

The Affair – Säsong 3

SHOW_42_34_35_1.eps

The Affair är en välberättad pärla som jag höll på att passera på grund av fördomar. Jag ville inte se ännu ett dussin-kärleksdrama. Det är inte min favorit-genre direkt, och jag tyckte att den övergripande ploten lät trist. Vi har alla sett det, gift man träffar ung snärta. Been there, done that. Men så kom det en blänkare här på Onyanserat som fick mig att ge serien en chans, och det är jag riktigt glad för.

Hittills har det släppts två säsonger på HBO Nordic och nu på måndag har säsong tre premiär. Det har släppts en förhandstitt på nästa säsong och det ser riktigt spännande ut, så nu sitter jag som på nålar tills serien kommer igång på riktigt.

Jag vill inte spoila för mycket för er som inte sett serien, men jag kan säga att det som gör den här serien så speciell är hur den är berättad. Varje avsnitt är dedikerad en av karaktärerna och det som sker är utifrån deras perspektiv. Till exempel kan längd på kjol variera, blickar och gester uppfattas olika och hela händelseförlopp kan ändras beroende på vem som upplever det.

Ett starkt exempel på hur stor betydelse betraktaren har är en ganska jobbig sexscen som, ur mannens perspektiv är sexig och dominant, men som är näst intill våldtäkt sett ur kvinnans perspektiv.

 

Sexigt eller jobbigt kan bero på betraktaren.
Sexigt eller jobbigt kan bero på betraktaren.

Nu kommer texten att innehålla lite spoilers, så har du inte sett de två tidigare säsongerna råder jag dig att göra det och sedan läsa vidare.

Ok. Vi lämnade våra huvudpersoner i ett ganska jobbigt läge. Alison berättade att hon puttade ut Scott i vägen och vi vet att det var Helen som körde, men det var Noah som ställde sig upp i rättssalen och erkände dådet. Cole är gift med en kvinna som inte kan få barn, men han är den biologiska pappan till Alisons dotter, Joanie.

Säsongens första avsnitt följer Noah. Han har kommit ut ur fängelset och hans relation till Alison verkar näst intill obefintlig. Helen kämpar för att ha en relation med honom, men Noah verkar oberörd. Noah själv verkar hemsökas av spöken från fängelsetiden och livet har tagit en hård vändning sedan vi såg honom sist. Han bor hos sin syster och har tagit jobb på ett universitet igen för att få pengarna att gå ihop.
Spökena från fängelset verkar dock mer verkliga än vi först trott och i avsnittets sista stund får vi veta precis hur verkliga de är.

Jag har ingen aning om vad den här säsongen har att erbjuda. Det första avsnittet lämnade många frågetecken. Säkert kommer det bli något med att Cole är Joanies pappa, Noah är ett as (som ingen tycks se), Helen kämpar för att få Noah tillbaka och Alison gör dåliga val som vanligt. Men efter det här första avsnittet kan mina gissningar dock bli helt kullkastade. Riktigt spännande.

The Affair går att streama på HBO Nordic och säsong 3 har premiär på måndag 21 november.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.