Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

The good place – Everything is fine!

Tänk dig att du spenderat ditt liv på den goda sidan. Att du offrat dig för andra och att du alltid satt andras behov före dina egna. Räddat liv och helt enkelt varit en fantastisk människa. Då kommer du till The good place. Himlen så att säga, fast en arkitektritad plats att dela med 322 andra själar med samma goda natur. Detta händer Eleanor Shellstrop.

Eleanor (Kristen Bell) vaknar upp i denna magiska plats och välkomnas till varma toner av arkitekten Michael (Ted Danson), som skapat den här världen. Sedan får hon flytta in i ett hus som är precist designat för att passa just henne. Ett litet kufiskt hus (till skillnad från alla andras gigantiska mansions som grannarna har), komplett med en vägg full med clowntavlor som hon ju älskar. I The good place blir man även ihop-parad med sin själsfrände, och Eleanors heter Chidi (William Jackson Harper), en ganska nervig etikprofessor med hjärtat på rätt ställe.

Tänk dig nu istället att du vaknar upp på denna magiska plats och inte passar in alls. Tänk att ditt liv spenderades med dig själv i främsta rummet och att du aldrig brydde dig om mer än näsan räckte. Detta händer Eleanor Shellstrop.

Alla dina handlingar har olika värde. Goda gärningar ger pluspoäng och dåliga ger minuspoäng. Vid ditt dödstillfälle summeras dessa och om du hamnar i det absoluta toppskiktet så platsar du i The good place. Vi kan säga så här, Eleanor platsar inte där. Alls. De måste ha tagit fel person, för inget av det som finns där är skapat efter hennes smak, särskilt inte clowntavlorna. Men hon vill ju såklart stanna i The good place, och det blir snart tydligt att hon måste göra drastiska förändringar i sitt beteende om det ska gå, och för att hela stället inte ska rasa ihop. Men det är svårt för ett svärande, alkoholiserat, egocentriskt as att passa in bland alla exceptionellt goda människor där uppe.

The Good Place är en riktigt rolig serie. För oss som älskade Parks and Recreation, så är det här serien att titta på, då Michael Schur skapat även denna pärla. Samma fyndiga manus och sköna karaktärer. Perfekt lättsam stämning nu när hösten börjar krypa på. Med en rolig plot och Kristen Bell i huvudrollen kommer man långt, enligt mig, så ge serien en chans. Extra roligt är det när hon hela tiden vill svära, men det kommer ut ord som fork, bench och ash-hole istället. Priceless.

Hela första säsongen av The Good Place finns att streama på Netflix.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.