Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

The Trip to Italy – En första titt

the trip to italy

Rob Brydon och Steve Coogan har åter igen fått i uppdrag att åka på road trip och recensera restauranger för dagstidningen The Observer. Det vill säga, Rob Brydon och Steve Coogan, har fått uppdraget, för det är så klart tillskruvade versioner av sig själva de spelar i Michael Winterbottoms uppföljare till serien och filmen från 2010.

Att åka runt på landsbygden i England eller Italien och testa olika restauranger låter för mig som beskrivningen på en ideal semester. Jag älskar Steve Coogan, han är ett komiskt geni, tror inte att jag någonsin blivit besviken på honom i något jag sett, och jag älskar verbal brittisk humor där folk förolämpar varandra på ett ganska artigt vis. Dessutom är jag väldigt fascinerad av dialekter och röstlägen och är riktigt svag för imitationer. Med andra ord är The Trip to Italy perfekt upplagt för mig, och jag föll också pladask förra gången Rob och Steve åkte på road trip. Då till The Lake district i norra England, nu till Italien. Och det finns inget som tyder på att det blir sämre den här gången.

Hatkärleken mellan dem finns kvar, de sitter och käkar god mat, tjafsar och pratar om just ingenting och allting, och försöker överträffa varandra i allt möjligt, särskilt imitationer. Självklart får de in favoriten Michael Caine redan i första avsnittet – det är ju inte för inte som Rob hyrt just en Mini Cooper till deras resa. Kopplingen till filmen The Italian Job med Michael Caine från 1969, där ett av deras favoritcitat kommer från, blir tydlig… De diskuterar livets stora och små ämnen och det är lågmält och ofta otroligt roligt samtidigt. Samtalen, som väl till största delen är improviserade, är helt vindlande och tar ibland så knäppa vändningar att jag knappt hänger med men samtidigt garvar högt. Plötsligt känns det helt naturligt att diskutera vems förlamade ben man skulle äta först om man hamnade i en flygkrasch och inte hade någon mat. Imitationerna är så klart en stor del av det roliga – i första avsnittet gör Steve Coogan till exempel en väldigt rolig Morrissey i förbifarten – missa inte!

Och precis som i första säsongen avslutas avsnitten med lite vemodig musik, och jag sitter och myser och garvar om vartannat. Det ska bli mycket trevligt att fortsätta hänga med Steve och Rob runt Italien.

The Trip to Italy hade premiär på BBC Two den 4 april, och säsongen består av sex avsnitt

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.